Bustocht (Veluwe Zoom) Rozendaal - Dieren

 • Organisator GR Antwerpen
 • Regio Nederland
 • Wanneer? zondag 17 september 2017
  7:30 - 20:00

Bij de start in Rozendaal zien we eerst het prachtige kasteel aan de vijver en klimmen dan door bos naar de hogere gelegen plateau van Herikhuizerveld en vlakbij de Tafelberg 103,4m. Het hoogste punt ligt wat verder in een strook  met bos op 110 m. boven zeeniveau maar ziet er helemaal niet uit als een heuveltop.

Wat verderop  komen we wel bij een prachtige uitzichtplaats ook bekend bij wielrenners als de Posbank'. Hier is er paviljoen met grote terras. Dit is dus wel niet de hoogste maar wel een col met de mooiste panorama.

We dalen af in 3 km langs kronkelende paadjes door heide bos tot aan het bezoekerscentrum waar ook cafés zijn en vlakbij is er ook het dorp Rheden.

Na de middag klimmen we weer naar boven en langs een zogeheten droogdal waarvan de ene kant vlakker is en de andere steiler. Op het laatste zijn er enkele stevige trappen en een uitzichtpunt. Daarna lopen we door de Middachterbossen voorheen een groot jachtgebied. Af en zijn er openplekken en passeren we de 'Duivelsteen'. Dit doet een beetje denken aan onze legenden van de Duivel die de Abdij van Stavelot en die van Saint Ghislain wilde vernietigen met een grote rots.

Hier wou hij alleen een arm Monnik aan zijn einde helpen door hem met een grote zwerfkei te bekogelen. Die kon ook ontsnappen maar de gloedhete handen van de duivel hebben de steen gebrandmerkt en je zou die daar nog in herkennen.

Geleidelijk dalen we af en bereiken we tenslotte Dieren aan de Ijssel waar we hopen in het oude dorpsgedeelte een café te hebben voor na de wandeling. Allemaal door de tochtleiding nog te uit te zoeken bij de verkenning begin september. Maar dat komt wel in orde.

Extra opstap Texaco Vorselaar: (T-V)

Voor deze bustocht is er een extra opstap voorzien. Bij de heen rit zal de bus kort halte houden aan de parking van de Texaco station te Vorselaar richting Turnhout tussen 08u15 en 08u25. Je dient op tijd klaar te staan. Er zal nog na inschrijving worden meegedeeld precies waar je moet staan.

Bij terugrit zal aan de andere kant van de autoweg worden gestopt en moet je  zelf voorzien met bijvoorbeeld andere deelnemers om te pendelen tussen de twee tankstations. Of te worden opgehaald.

 

Onze bustochten zijn voorbehouden aan GR Leden (inclusief partner en gezinsleden) 16€P/P

Niet leden kunnen mee vanaf de woensdag vóór de tocht indien er nog plaatsen vrij aan 20€ P/P. Te betalen op de bus bij opstap met gepast geld.  Indien je lid wordt tijdens de tocht of meteen erna krijg je 4 euro teruggestort. Gelieve steeds eerst te bellen naar + 32 (0) 473 97 97 04 of  + 32 (0) 3 480 80 65 of te mailen naar antwerpen@groteroutepaden.be  en een gsm nr te geven waarop wij u zeker kunnen bereiken.

Afbeeldingen

 • GR-pad LAW Streekpad 16 Veluwe Zwerfpad & LAW 4 Maarten Van Rossumpad
 • Van Rozendaal (Arnhem)
 • Naar Dieren
 • Aantal km 20km of 25km
 • Verzamelplaats 07u35 vertrek Stenenbrug (Borgerhout) (ST-BR) Bus halte van de Lijn aan de Singel langs de kant van de Stad richting Berchem. Vertrek (Te vervanging van de Halte Antwerpen Centrum)
  07u37 vertrek Berchem Station (BC): Binnensingel 2600 Berchem, Bushalte van De lijn aan de bus-strook vlakbij de hoofdingang van het station waar de loketten zijn en de fietsenstalling. Vertrek
  07u40 vertrek Berchem Kerk (BK): Binnensingel 2600 Berchem, Bushalte van De Lijn ‘Willibrorduskerk’ bij Danscafe ‘Memories’. Vertrek om
  Deze 3 eerste opstapplaatsen zijn enkel voor wie met openbaar vervoer met de fiets of te voet komt. Geen auto’s enkel kort in en uitstappen
  Met de auto (ook met openbaar vervoer fiets of te voet)
  07u45 vertrek Crowne Plaza Hotel (CP) Gerard Le Grellelaan 11 2020 Antwerpen
  08u15 - 08u25 Texaco Vorselaar (T-V) zijde richting Turnhout
 • Tochtleiding Bert, Peter & Ronald
 • Prijs 16€
 • Meer info Extra Info:
  E-mail naar antwerpen@groteroutepaden.be met de vraag ‘Graag extra info’ en ontvang 2 keer per jaar onze uitgebreide brochure De GRote Bus in PDF.
Terug naar overzicht