Bustocht (Meerdaalwoud) Loonbeek - Boutersem

 • Organisator GR Antwerpen
 • Regio Vlaams-Brabant
 • Wanneer? zondag 19 november 2017
  7:30 - 19:30

We vetrekken in Loonbeek aan de Ijse bij de oude molen en vlakbij het kasteel waarvan we alleen het poort van de bijwoning te zien krijgen. We klimmen stevig maar niet lang met een mooie uitzicht en dalen daarna terug tot voorbij Huldenberg met terugblik op zijn prachtige vierkanthoeve. Daarna komen we door een klappoortje in het Natuurpunt reservaat de Doode Beemde. Het werd voorspeeld onheil maar niets is meer levend dan dit gebied in de hele omgeving. Tussen de Ijse en de Dijle voorziet dit overstromingsgebied een ondrkomen voor talrijk vogels en dieren waaronder de Bever en de Ijsvogel vaste klanten geworden zijn. We steken de spoorweg over bij Sint Joris Weert en klimmen omhoog in het Meerdaalbos. Je kan hier door de nieuwe variant ook naar een bivakplaats uitwijken waar het toegelaten is met een trekkers te overnachten. Dat doen we vandaag niet en we blijven het hoofdtraject volgen tot bij de voetgangersbrug. Wij bereiken die pas na 13 km en hebben nu afhankelijk van waar we een café hebben kunnen afspreken de keuze die eerst over te steken en richting Blanden te rijden met onze bus. Of aan de kant blijven waar we aangekomen zijn en naar Hamme Mille. Hopelijk zijn we in Blanden welkom en moeten we niet in het Frans ons pintjes bestellen.

Na de middag keren we terug en ofwel stappen we dan uit bos aan de kant van Boutersem ofwel aan de andere en moeten we de brug eerst over. Vraag 'als we in't Frans onze pintjes hebben moeten betalen, hoeveel keer zijn we over de brug moeten komen'?

Met nog een flink stuk bos genieten we opnieuw van de prachtige herfst kleuren tot we in het licht golgend Vlaams Brabantse weidelanden, belanden tegenover Bodegemhof bij Bierbeek.

De korte wandeling (na de middag 6,5km) brengt je tot vlakbij dit dorpje en een halte van de Lijn waar onze bus je oppikt om naar het café te brengen op het eindpunt van de lange tocht (10,5km) bij Boutersem

 

Onze bustochten zijn voorbehouden aan GR Leden.

Niet leden kunnen mee vanaf de woensdag voor de tocht indien er nog plaatsen vrij zijn aan 20€ P/P, te betalen op de bus met gepast geld. Indien je lid wordt tijdens de tocht of meteen erna krijg je 4 euro teruggestort. Gelieve steeds eerst te bellen naar + 32 (0) 473 97 97 04 of  + 32 (0) 3 480 80 65 of te mailen naar antwerpen@groteroutepaden.be  om u aan te melden en een gsm nr te geven waarop we u zeker kunnen bereiken.

Afbeeldingen

 • GR-pad GR512 (GR Dijleland)
 • Van Loonbeek
 • Naar Boutersem
 • Aantal km 19,5km of 23,5km
 • Verzamelplaats 07u35 vertrek Stenenbrug (Borgerhout) (ST-BR) Bus halte van de Lijn aan de Singel langs de kant van de Stad richting Berchem. Vertrek (Te vervanging van de Halte Antwerpen Centrum)
  07u37 vertrek Berchem Station (BC): Binnensingel 2600 Berchem, Bushalte van De lijn aan de busstrook vlakbij de hoofdingang van het station waar de loketten zijn en de fietsenstalling. Vertrek
  07u40 vertrek Berchem Kerk (BK): Binnensingel 2600 Berchem, Bushalte van De Lijn ‘Willibrorduskerk’ bij Danscafe ‘Memories’. Vertrek om
  Deze 3 eerste opstapplaatsen zijn enkel voor wie met openbaar vervoer met de fiets of te voet komt. Geen auto’s enkel kort in en uitstappen
  Met de auto (ook met openbaar vervoer fiets of te voet)
  07u45 vertrek Crowne Plaza Hotel (CP) Gerard Le Grellelaan 11 2020 Antwerpen
 • Tochtleiding Bert, Peter & Ronald
 • Prijs 16€
 • Meer info Extra Info:
  E-mail naar antwerpen@groteroutepaden.be met de vraag ‘Graag extra info’ en ontvang 2 keer per jaar onze uitgebreide brochure De GRote Bus in PDF.
Terug naar overzicht