Tweede GRupeltocht Rumst - Heindonk -Boom - Rumst

 • Organisator GR Antwerpen
 • Regio Antwerpen
 • Wanneer? zondag 12 november 2017
  9:00 - 17:00

In februari van dit jaar was er al een eerste tocht in de Rupelstreek met veel succes, zie foto's, misschien was je er toen ook bij. Deze keer laten we nog meer zien van dit verrassend streek met een tweede dagstapper die bijna geheel anders loopt dan de eerste. In de nammidag krijg je bovendien een primeur want onze vrienden van Natuurpunt begeleiden je mee in Avant Première door een nieuwe reservaat die pas volgende jaar zijn poorten open zet voor het publiek.

Wij vetrekken in Rumst maar gaan deze keer in wijzerzin en beginnen en steken meteen over de fiets en wandelbruggen in de rochting van Heindonk. In het natuurgebied van het Broek (Agenstschap Natuur en Bos) bij Blaasveld zien we een van de oudste tamme kastanjebomen in België en in de herfstkleuren is dit domein in zijn geheel wondermooi. Met de veeroverzet bereiken we Boom waar we welkom zijn in een leuke café voor de picknick (zelf mee te brengen)

Na de middag zetten we koers (te voet) richting Rumst door de voormallige terreinen van de alombekende steenbakerijen en kleiputten. Deze is nu op enkele bedrijven na volledig her ingenomen door de Natuur.           Wij gaan door het nieuwe natuurreservaat en de laatste paar kilometers wandelen we tenslotte langs de oevers van de Rupel, van Terhaegen naar Rumst tot bij de plaats waar drie rivieren samenkomen en waar we begonnen.

Deze wandeltocht is GRatis, Iedereen is welkom ook niet leden, picknick zelf mee te brengen

Wil je deelnemen ? graag een seintje tel of sms Ronald Rothwell + 32 (0) 473 97 97 04

Startplaats Parking bij park Vissersstraat 85 2840 Rumst

Openbaar vervoer met de bus 181 of 500 vanuit Antwerpen en met bus 500 vanuit Mechelen.                        De wandeling start rond 09u45 na aankomst van de bussen uit respectievelijk Antwerpen om 09u15 lijn 500 en 09u27 lijn 181. en Mechelen om 09u26. Van de afstaphalte Rumst Busstation is het 5 minuten te voet naar de startplaats.

Afbeeldingen

 • GR-pad Speciale Dagstapper Rumst - Boom - Rumst
 • Van Rumst (via Heindonk en Boom)
 • Naar Rumst
 • Aantal km +/-21 km
 • Verzamelplaats vanaf 09u00 te Rumst op de ruime parking aan het Park in de Vissersstraat dichtbij brasserie: Drie Rivieren (= 3Ri4en)
  Adres voor je GPS : Vissersstraat 85 2840 Rumst opgelet enkel richting = te bereiken met de auto via de Veerstraat zie stratenplan bij foto's
  Vertrek te voet rond 09u45 na aankomst bussen


 • Tochtleiding Bart Sas & Ronald Rothwell
 • Prijs GRatis, picknick zelf mee te brengen
 • Meer info mail naar antwerpen@groteroutepaden.be
  met vraag graag extra info tweede Rupeltocht
Terug naar overzicht