Activiteiten

Fiets of wandel je graag en heb je zin om met de LF- en GR-routes kennis te maken? Vrijwilligers organiseren regelmatig een tocht langs de mooiste fiets- en wandelroutes. Je hoeft de tochten zelf niet voor te bereiden en je kan in fijn gezelschap genieten van een prachtig traject. Iedereen is welkom!
Of wil je eens kennismaken met de mogelijkheden van een gps? Ook gps-cursussen zitten in ons aanbod.

Voor meer informatie over de georganiseerde GR-wandeltochten, klik hier.

Voor meer informatie over de georganiseerde LF-fietstochten, klik hier.

Voor meer informatie over gps, klik hier.

Zoek hier de activiteit die best bij je past.

 • Limburg

  zon 27 Apr
  Borgloon (Limburg) - Kunst in de Open Ruimte GR Limburg GR 128 en GR 564

  2 halve dagtochten die beide vertrekken in het centrum van Borgloon. Tijdens de wandeling worden de deelgemeenten Hendrieken, Kuttekoven, Kerniel, Groot-Loon en Bommershoven aangedaan.

 • Frans Vlaanderen

  zon 27 Apr
  “Van de mijnschachten naar de moerassen in de vallei van de Sensée” GR West-Vlaanderen GR 121

  Al is Lewarde, bekend om zijn Historisch Mijncentrum, de start van een nieuwe etappe op de GR 121, van mijnbouw zal niet veel te merken zijn want het mijnbekken buigt afnaar noordwest, richting Lens. We stappen op een kam meteen het Bois de Lewarde in. Na het bos lopen we pal zuid in een open wijds landschap. Weldra komt het dorp Erchin in zicht maar we laten het links liggen. We komen voorbij de Mont d’Erchin en langs het Bois de la Garenne. We richten ons nu op de watertoren van Bugnicourt Even voorbij het kasteel gaat het linksaf in open veld. Een haakse bocht naar rechts leidt naar de weg naar Aubigny maar we moeten naar Brunémont.

 • Nederland

  zon 27 Apr
  Bustocht naar Zeeland (NL) - Westerschelde GR Vlaams-Brabant LAW Deltapad

  LAW Deltapad van Vlissingen via Zoutelande en Westkapelle tot Domburg. Steeds met prachtig uitzicht op de Westerschelde en frisse zeelucht gegarandeerd!

 • Antwerpen

  zon 27 Apr
  Begeleide LF-fietstocht - Prov. Antwerpen LF LF 5 Vlaanderen Fietsroute, LF 2 Stedenroute en LF 38 Dender-Waaslandroute

  Boom is de startplaats voor een fietstocht langs twee rivieren. De Rupel brengt ons langs mooie restanten van een industrieel verleden : de steenbakkerijen van Boom en Niel. Via de veerboot in Schelle bereiken we de Schelde, we volgen het mooie jaagpad om vervolgens Klein Brabant te doorkruisen naar de aankomst.

 • Luxemburg

  zon 27 Apr
  Bustocht Chanly - Maissin GR Antwerpen GR129 Zuid

  Een wandeling door de romantische vallei van de Lesse met soms steile hellingen en prachtige uitzichtpunten. Het pittoreske boekendorpje Redu. Het snelstromende heldere water in het groene decor van de lente en een paar eeuwenoude fotogenieke stenen boogbruggen alle ingrediënten voor een vijf sterrentocht

 • Limburg

  don 01 mei
  Ontdekkingscursus gps - Limburg Grote Routepaden

  Ervaren GR-medewerkers zorgen voor een heldere toelichting. Deelnemers maken op deze infoavond kennis met het concept gps. Er wordt  aangetoond wat deze technologie voor jou kan betekenen. We doen dat ...

 • Limburg

  zat 03 mei
  Dagcursus gps - Limburg Grote Routepaden

  Experts van Garmin Academy Belux in samenwerking met ervaren GR-medewerkers zorgen voor deskundige uitleg. Deelnemers maken op deze dag kennis met het toestel zelf ...

 • West-Vlaanderen

  zon 04 mei
  GR West-Vlaanderen herdenkt de GRoote Oorlog GR West-Vlaanderen GR 5A Noord & GR130

  Na de val van Antwerpen op 10 oktober trokken de Belgische troepen zich terug richting de IJzer, de laatste natuurlijke hindernis. Koning Albert deed een dramatische oproep om de laatste lap grond die nog restte, afgezoomd door IJzer en Ieperlee en met de zee in d erug, tot het uiterste te verdegigen. Onder impuls van Karel Cogghe en Hendrik Geeraert werd de Ijzervlakte onder water gezet.

 • Henegouwen

  don 08 mei
  Bos, (pré)RAVeL, een hellend vlak en surrealisme. GR West-Vlaanderen GR 12 en GR 121

  Nadat we startten in Wautier-Braine (Woutersbrakel, mei 2012), picknikten in Braine-le-Château (Kasteelbrakel, mei 2013) wisselen we Waals-Brabant voor Henegouwen en starten in Braine-le-Comte (‘s Gravenbrakel). Braine-le-Comte, een stadje van ruim twintigduizend inwoners en ook een knooppunt van spoorwegen, dankt zijn naam aan enerzijds “Braine la Wilote”, hetgeen zoveel betekent als ‘domein langs de rivier Wilot die uit het bos stroomt’ en anderzijds aan “Comte” maar dit is een ander verhaal.

 • Oost-Vlaanderen

  zat 10 mei
  Dagcursus gps - Oost-Vlaanderen Grote Routepaden

  Experts van Garmin Academy Belux in samenwerking met ervaren GR-medewerkers zorgen voor deskundige uitleg. Deelnemers maken op deze dag kennis met het toestel zelf ...

 • zon 11 mei
  Nideggen - Obermaubach - Nideggen (D - Nordrhein-Westfalen) GR Limburg Buntsandstein Route, een partnerweg van de Eifelsteig

  Avontuurlijke tocht (20 km) langs zandsteenrotsen, de Rur en het Staubecken Obermaubach. Talrijke uitzichtspunten, ook vanop de burcht van Nideggen.

 • Limburg

  zon 11 mei
  Begeleide fietstocht - Prov. Limburg LF

  De tocht loop door de Limburge mijnstreek. Je maakt kennis met het mijnverleden. Waar vroeger het 'zwarte goud' (steenkool) de rijkdom van de streek uitmaakte profileert ze zich nu als groen fietsgebied. De vroegere steenbergen werden na het sluiten van de mijnen beplant

 • Oost-Vlaanderen

  vri 16 mei
  Vrijdagwandeling Onkerzele GR Oost-Vlaanderen GR5A-Zuid

  Lus - wandeling Onkerzele

 • Antwerpen

  zat 17 mei
  Dagcursus gps - Antwerpen Grote Routepaden

  Experts van Garmin Academy Belux in samenwerking met ervaren GR-medewerkers zorgen voor deskundige uitleg. Deelnemers maken op deze dag kennis met het toestel zelf ...

 • Oost-Vlaanderen

  zon 18 mei
  GR 12 Van Landelies naar Berzée.

  24.5 km van de gare de Landelies over Aulne naar de gare de Berzée.

 • Frans Vlaanderen

  zon 18 mei
  Dwars door het estuarium van de ‘Slack’ en de vallei van de Wimereux. GR West-Vlaanderen GRP Boulonnais.

  Een tocht vol verrassingen waar de zee en de ‘plage’ ogenschijnlijk overgaan in een Ardens landschap en de ‘koeien uit de zee drinken’. Waar de witte krijtlijn van de Engelse kust glinstert aan de vaalgroene horizon en je zó de kanaalschepen uit het water plukt. En waar de breed ingesneden Slack en de Wimereux als slagaders de zee dag na dag voeden. Je laatste tocht langs de feeërieke ‘Boulonnais’: de laatste dagstapper van ‘vier op een rij’.

 • Wallonië

  zon 18 mei
  Bustocht naar de Ardennen / Lacs d'Eau d'Heure GR Vlaams-Brabant GR 125 + GR 12 in combinatie met Randonnée en Boucle - Namur n° 14

  Van Cerfontaine tot Walcourt, via meren en velden

 • Oost-Vlaanderen

  zon 18 mei
  Begeleide LF-fietstocht - Prov. Oost-Vlaanderen LF LF 5 Vlaanderen Fietsroute

  Langs de Vlaanderenfietsroute en de Flandriënsroute het Meetjesland in. De fietstocht start aan het kerkje van Drongen Luchteren, komt op de LF 5 in het landschap van de Oude Kale, passeert de statige Van Vlaenderensmolen en vervolgt zijn weg langs de autovrije trekweg van de Brugse Vaart. In Bellem vervoeg je de LF 39 azimut gericht naar het noorden. Voorbij Ursel en Oostwinkel laat je de Flandriënsroute links liggen om door het Provinciaal Domein Het Leen het gezellige stadje Eeklo te bereiken. Je fietst dieper het Meetjesland in tot aan de Kleemkapel waar je een stukje de ommegang met zijn 15 vrome kapelletjes volgt voor je de terugweg aanvangt langs Kaprijke, Lembeke de Lembeekse bossen en de Lieve.

 • West-Vlaanderen

  zon 18 mei
  Bustocht Knokke - Het Zwin - Breskens GR Antwerpen Streek GR Uilenspiegel
  LAW 5 Kustpad
  Wandelknoopunten en lokale paden in het Zwin

  Een wandeling bij de zee maar niet zo maar eentje langs het strand. Afwisselend polders, bossen en natuurgebieden met een speciale uitgestippelde route door Het Zwin. Ook het Koningsbos tussen Knokoke en het Zoute zal voor velen een verrassing zijn. Het nieuwe GR streekpad Uilenspiegel leidt ons door het schorre gebied de Grens over naar Cadzand Bad waar het LAW 5 Nederlandse kustpad ons verder op weg helpt door het natuurgebied van de verdronken Zwarte Polder tot Breskens.

 • Henegouwen

  zon 18 mei
  GR 12 Berzée - Landelies. 23.9 km GR Oost-Vlaanderen

  Van Berzée langs de Eau d'Heure naar Jamioulx. Van daar naar Landelies op de Samber.

 • woe 28 mei
  Caps et Marais d'Opale (F) GR Limburg GR120 (GR du Littoral)
  GR121
  GR128

  Vier dagtochten in lusvorm, telkens ruim 20 km lang. Een verkenning van het Regionale Natuurpark 'Caps et Marais d'Opale', gelegen tussen Calais, Boulogne-sur-Mer en Saint-Omer.

 • West-Vlaanderen

  don 05 Jun
  Industrieel erfgoed, heuvelruggen en panorama’s in en bezuiden Zwevegem GR West-Vlaanderen GR 5A Zuid.

  We wandelen vanaf het parkeerterrein van sportcampus ' Lange Munte ' richting Zwevegem, via een spaarbekken dat de overstromingen van de Keibeek moet beperken (ondertussen klein onbekend stukje natuur) om zo aan de oude herberg ' De drie kaven ' de stapsteentjes met mooi uitzicht op de molens van Zwevegem te volgen.

 • Luik

  zat 07 Jun
  Pinksterweekend:“Twee dagen luieren en lekkeren in het land van melk en honing”. PINKSTERWEEKEND LAND VAN HERVE - GR West-Vlaanderen GR 563 en GR 412 Oost

  “Het land van Herve” ligt tussen de steden Luik, Maastricht en Aken. Dit gebied is een schatkamer voor iedere wandelaar. Achter groene heggen en rond bebloemde weilanden ontdek je ontelbare pareltjes. Deze historische landstreek kan bovendien uitpakken met een rijk patrimonium. Na elke wegkromming ontdek je in het landschap ofwel een rustieke hoeve, een pittoresk dorpje of een historisch gebouw. Hier kan je nog ongestoord en volkomen legaal langs smalle paden door velden en grasland en door boomgaarden en weiden stappen.

 • Limburg

  zon 08 Jun
  Maasvallei - Elen (Dilsen-Stokkem, Limburg) GR Limburg Luswandeling van 11 km vanuit Elen
  Luswandeling van 7 km vanuit Stokkem

  Een halve dagtocht, een feestmaal voor leden van GR-Limburg en een afsluitende wandeling.

 • zon 15 Jun
  LF-ZOMERFIETSTOCHT LF Vlaanderen Fietsroute

  In mei 2014 zal een nieuwe uitgave van de Vlaanderen Fietsroutegids in de rekken liggen. Samen met de lancering van deze gids organiseert Grote Routepaden volgende zomer een vijfdaagse fietstocht langsheen LF-routes. Een 340 km lange lus met vertrek en aankomst in Gent van zondag 15 juni tem donderdag 19 juni 2014 voor 25 personen.

 • Limburg

  zon 15 Jun
  Bustocht naar het Nationaal Park der Hoge Kempen (Limburg) GR Vlaams-Brabant GR 561 in combinatie met het Parkpad doorheen het Nationaal Park der Hoge Kempen

  Van Pietersheim (Lanaken) via de Mechelse Heide tot Maasmechelen.

 • Oost-Vlaanderen

  vri 20 Jun
  Vrijdagwandeling Antwerpen linkeroever GR Oost-Vlaanderen GR5A-Noord

  Luswandeling met zicht op de stad Antwerpen

 • Luik

  zon 22 Jun
  Bustocht Hebronval - Trou des Bras GR Antwerpen GR571

  De Lienne kronkelt over een afstand van 28km in Noordelijke richting om uit te monden in de Ambleve bij Targnon. Dit is een wandeling met zeer veel afwisseling; bos, weideland, heuvels. We volgen het snelstromend en sterk kronkelend riviertje langs talloze zijbeekjes door dalletjes en bos. Het is een brongebied waar het grondwater letterlijk uit de grond op plaatsen tevoorschijn borrelt. Voorbij Lierneux groeit het beekje uit tot rivier en stroomt verder door een uitzonderlijk rustig een vredig landschap met soms magnifieke uitzichtpunt en pittoresk dorpjes als Hierlot, Les Villetes en Trou de Bra.

 • Oost-Vlaanderen

  zon 29 Jun
 • Luik

  zon 29 Jun
  Nessonvaux - Trooz - Banneux - Nessonvaux (Luik) GR Limburg GR 5 en GR 573

  Trainingstocht/Conditiewandeling van GR-Limburg én de Limburgse Bergsportvereniging. Een tocht van 23 km of een tocht van 32 km; over heuvelachtig terrein in de Vesderstreek.

 • Luik

  zon 29 Jun
 • Vlaams-Brabant

  don 03 Jul
  Golvend van station naar station langs een snoer van natuur- en cultuurparels ten zuidwesten van onze hoofdstad. GR West-Vlaanderen : GR512, GR12, SGR Groene Gordel en GR BRU

  Vanuit het station van Halle met haar imposante stationsoverkapping, klimmen we langzaam onder begeleiding van de geel-rode tekens van de S(treek)GR De Groene Gordel in oostelijke richting de vallei van de Zenne en de stad uit.

 • Limburg

  zon 06 Jul
  Opglabbeek en Gruitrode (Limburg) GR Limburg

  2 halve dagtochten, beide in lusvorm

 • zat 26 Jul
  Trektocht 2014 ‘Parc National des Pyrénées’ en het ‘Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido’ GR West-Vlaanderen GR 10, GR 11, HRP e.a.

  De sierlijke cirkelvlucht van de ‘Gypaète Barbu’ of lammergier bewonderen tussen 1000m hoge, bijna vertikale wanden van de ‘Cirque de Troumouse’. Je weg zoeken rond 3000 m hoge toppen op weg naar de ‘Cirque d’Estaubé’ en afdalen in de adembenemende ‘Cirque de Gavarnie’. Meteen drie reusachtige, natuurlijke amfitheaters in dit kalksteen gebergte, geklasseerd als ‘Patrimoine Mondiale de l’Unesco’. ...

 • Antwerpen

  zon 10 Aug
  Kalmthout (Antwerpen) GR Limburg GR 5 - LAW 11

 • Antwerpen

  vri 15 Aug
  Zomerlus te Heffen GR Vlaams-Brabant Knooppunten netwerk Antwerpen

  Luswandeling in groep

 • Oost-Vlaanderen

  vri 22 Aug
  Vrijdagwandeling Louise-Marie GR Oost-Vlaanderen GR123 en GR129

  Lus - wandeling vanuit Louise-Marie

 • Luxemburg

  zon 24 Aug
  Bustocht La Journal - Maboge (Zomertocht) GR Antwerpen GR14 en GR57

  Dit traject is mooi in alle seizoen, herfst, winter, lente of zomer. In de herfst is het echter ook jacht en zijn de helft van de paden afgesloten. In de winter is het met een bus op de smalle, soms gladde wegen boven de 400m moeilijk om de startplaatsen te bereiken. Augustus is de perfecte maand voor deze wandeling en geniet je in volle vakantie stemming van een iets kortere wandeling van de vele bezienswaardigheden, uitzichtpunten en Ardeense specialiteiten en lekkernijen.

 • West-Vlaanderen

  zon 31 Aug
  Begeleide fietstocht - Prov. West-Vlaanderen LF LF 5 Vlaanderen Fietsroute

  Ieper wordt het startpunt van deze tocht door een licht glooiend landschap.We fietsen doorheen het verleden van de Belgische tabaksteelt.De gevolgen van de Eerste Wereldoorlog zijn ook overal in het landschap aanwezig.Het natuurdomein van de Palingbeek wordt doorkruist en Beselare de heksenparochie ligt eveneens op onze route.

 • Frans Vlaanderen

  don 04 Sep
  Kriskras langs akkerland tussen de Vlaamse bergen en de Franse Leie. GR West-Vlaanderen GR 121B

  Alhouwel de wandeling pas rond 10 uur start, ben je reeds vanaf 9 uur welkom bij Pascaline of Robert, uitbaters van het café-rando Le Damier op de grote markt van Steenwerck. Dit randocafé , ook onze startplaats, was vroeger een poststation om pas na de Franse revolutie café te worden.

 • Oost-Vlaanderen

  vri 12 Sep
 • Namen

  zon 14 Sep
  Faulx-les-Tombes (Namen) GR Limburg GR 575

 • Oost-Vlaanderen

  vri 19 Sep
  Vrijdagwandeling Schendelbeke GR Oost-Vlaanderen

  Natuurwandeling in de schaduw van de Oudenberg.

 • Limburg

  zon 21 Sep
  Riemst en het Plateau van Caestert/St.Pietersberg (Limburg B en Nl, Maastricht) GR Limburg GR 5

  2 halve dagtochten, beide in lusvorm

 • Vlaams-Brabant

  zon 21 Sep
  Begeleide fietstocht - Prov. Vlaams-Brabant LF LF 2 Stedenroute

  Op zoek naar het 'Witte Goud'. De fietstocht leidt ons door de bakermat van het wilof, het zogeheten 'Witte Goud'. Je fietst ook langs een dunne grens tussen heden en verleden en tussen stad en platteland.

 • Oost-Vlaanderen

  zon 28 Sep
 • Luik

  zon 28 Sep
 • Waals-Brabant

  zon 12 okt
  Villers-la-Ville (W.Brabant) GR Limburg GR 121 en GR 126

 • Oost-Vlaanderen

  vri 17 okt
  Vrijdagwandeling Lierde GR Oost-Vlaanderen Streek-GR Vlaamse Ardennen

  De Streek-GR Vlaamse Ardennen is de leidraad van deze luswandeling

 • Oost-Vlaanderen

  zon 19 okt
 • Namen

  zon 19 okt
  GR Langs de sporen van de Groote Oorlog. GR Oost-Vlaanderen

  Van Rotselaar naar Leuven.

 • Limburg

  zon 26 okt
  Tongeren en Piringen - Zammelen (Vliermaal, Kortessem, Limburg) GR Limburg GR 128

  2 halve dagtochten, beide in lusvorm

 • Oost-Vlaanderen

  zat 08 Nov
 • zat 08 Nov
  Vulkaneifel (Rheinland-Pfalz, D) GR Limburg

  Tweedaagse tocht

 • Vlaams-Brabant

  din 11 Nov
  Dagstapper te Grimbergen GR Vlaams-Brabant

  Luswandeling in groep

 • Oost-Vlaanderen

  vri 21 Nov
  Vrijdagwandeling Moerzeke GR Oost-Vlaanderen GR5A-Zuid

  Lus - wandeling vanuit Moerzeke

 • Oost-Vlaanderen

  zon 23 Nov
 • Oost-Vlaanderen

  zon 23 Nov
 • Oost-Vlaanderen

  zon 21 Dec
 • zon 21 Dec
  Bonn (Nordrhein-Westfalen, D) GR Limburg

  kersttocht van GR-Limburg en de Limburgse Bergsportvereniging