don 21 Feb

Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen opnieuw een succes

Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen opnieuw een succes

Op 16 en 17 februari vond in de Nekkerhallen in Mechelen de tweede Vlaamse editie van de Fiets en Wandelbeurs plaats. Het was opnieuw een groot succes: 14.500 bezoekers!

'Gezellig druk en oprechte interesse van het publiek', was de meest gehoorde reactie bij de meer dan 200 toeristische diensten, reisorganisaties, outdoor-specialisten en fietsfabrikanten die twee dagen lang de bezoekers 'op weg' gezet hebben naar talloze fiets- en wandeluitstappen en -reizen, in eigen land en ver daarbuiten. Ook de informanten, de lezingen en de workshops konden op veel belangstelling rekenen. Op het fietsparcours werden twee dagen lang eindeloos rondjes gereden om de nieuwste trekkersfietsen, e-bikes, tandems en tricycles uit te testen.

"We zijn heel tevreden", aldus Theo Jorna, organisator van de beurs. "Net als op de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam zien we dat een grote groep mensen op zoek is naar interessante wandelroutes en fietsbestemmingen, én dat fietsen en wandelen steeds belangrijker worden binnen de toerischtische sector."

Ook Gie Beirnaert, voorzitter van Grote Routepaden, blikt met goedkeuring terug: "Het was afwachten of we dit jaar het succes van de eerste editie zouden kunnen evenaren. We zijn de uitdaging opnieuw aangegaan en zijn bijzonder trots op het fantastisch resultaat. Meer dan 75 vrijwilligers hebben Grote Routepaden geholpen om er opnieuw een onvergetlijk weekend van te maken!".

Ruim 30 informaten van Grote Routepaden zaten klaar om de bezoekers alles te vertellen over hun favoriete bestemmingen. Informanten vertellen: 'Gefeliciteerd met de organisatie van de beurs. Picco bello! En naar ons aanvoelen nog 'beter' dan de vorige editie.'

Ook dit jaar kon je wegdromen in één van onze lezingszalen en je drie kwartier lang laten meeslepen door een beklijvende beeldreportage. Vlaanderen, La Palma, IJsland, de Alpen,... elke bestemming blijkt zijn charmes te hebben.

Wie even wou bekomen en tijdig aanwezig was, kon plaatsnemen op één van de bankjes op de workshoppleintjes van Grote Routepaden. Specialisten ter zake lieten je door middel van korte, interactieve workshops kennis maken met de basics van het wandelen. Wat neem je mee op wandeltocht en hoe 'pak' je een rugzak? Wat met voeding en water? Waarom wandelen met gps? Geocaching en Nordic Walking, hoe pak je het aan?...  

De verkoop van fiets- en wandelgidsen op onze stand bereikte een nieuw hoogtepunt. Vooral de nieuwe Stationsstapper en de nieuwe LF-overzichtskaart vielen in de smaak. Maar ook de Dagstappergidsen, de Vlaamse en Waalse GR-klassiekers en de Europese fietsgidsen blijven populair. 
Bijzonder was dat we op de beurs ons 5000ste lid mochten verwelkomen, Katleen Verbestel. Zij werd beloond met een gratis lidmaatschap en een waardebon van €50 bij VOS-travel.
We analyseerden onze resultaten: om de 6 minuten werd een nieuw GR-lid ingeschreven en om de minuut werd een gids of kaart verkocht!

Dank aan allen die erbij waren. Aan alle anderen... tot volgend jaar!

Foto's Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen opnieuw een succes

Terug naar overzicht