Verfijn je route

Route Overzicht

Op de kaart zijn de GR's in het rood en de Streek-GR's in het paars ingetekend. 

Kaartgebruik

De dynamische kaart biedt heel wat mogelijkheden zowel op vlak van navigatie als naar visualisatie toe. Zo kan je kiezen welke ondergrond je wil gebruiken om de routes op af te beelden, zijn er verschillende mogelijkheden om tot de gewenste route te komen en kun je nagaan of er logies in de nabijheid van de route liggen.

Ondergrond

De ondergrond van de kaart kan je aanpassen via het uitklapbare balkje in de rechter bovenhoek van de kaart. Er zijn twee hoofdstijlen: kaartweergave of satellietbeelden.

  • Geef je de voorkeur aan een kaartweergave dan kan je bovendien nog eens kiezen tussen een wegenkaart of een terreinkaart. Dit pas je aan door de optie 'terrein' al dan niet uit te vinken.
  • Heb je liever satellietbeelden als ondergrond dan heb je nog de keuze om de plaats- en straatnamen wel of niet weer te geven. Dit pas je aan door de optie 'labels' al dan niet uit te vinken.

De dynamische kaart staat standaard ingesteld op kaartweergave, optie terrein.

De gewenste route

De dynamische kaart biedt heel wat mogelijkheden om tot de gewenste route te komen.

Je weet waar je heen wilt maar hebt geen idee van de routes die daar in de buurt voorbij komen.
Onder de kaart, bij 'VERFIJN JE ROUTE', kan je de gewenste locatie intypen. Klik op OK en de kaart zoomt automatisch naar correcte plaats. Zoom in of uit om te kijken of er GR-routes in de buurt liggen.
Rechts van de kaart, bij 'FILTERS' kan je ook filteren op locatie. Kies de gewenste regio en de kaart zoomt naar de routes die door de gekozen regio lopen.

Je weet welke route je graag in detail zou bekijken.
Optie 1:
Weet je de route liggen dan kan je ze gewoon aanklikken op de kaart. Laat je muis over de kaart zweven. Telkens deze voorbij een route komt, verschijnt een tekstballon met de naam van de route en het aantal kilometers. Klik en de detailpagina van de route komt tevoorschijn.
Optie 2:
Weet je de route niet liggen? Dan kan je ze uit de volledige lijst routes selecteren. Rechts van de kaart, onder 'FILTERS' kan je bij 'KIES UW ROUTE' het gewenste pad aanklikken. De detailpagina wordt geopend.

Logies tonen op kaart

De website bevat een databank met meer dan 500 logies in de nabijheid van GR-routes. Hoe kan je de logies raadplegen?

1) Zorg dat je ingelogd bent.
2) Navigeer naar de gewenste route (zie hierboven).

Heb je een Vlaamse GR-route gekozen?

3) Klik op 'Toon Logies' (in de bruine balk, onderaan de kaart). Alle logies worden met een oranje symbool  logies getoond. De overnachtingsplaatsen met extra voordelen voor GR-leden worden met een groen symbool logie extra getoond. Klik op een symbool, en je krijgt de beknopte detailinfo van het logies. Wanneer daarna je op de logienaam klikt, krijg je de volledige detailfiche van de logie te zien.
4) Een lijst van logies wordt ook getoond in de rechterkolom, onder het blokje 'downloads'. Onderaan de lijst kun je klikken op 'alle logies' voor een overzicht. Klik in het overzicht op de 'naam' van het logies, en de detailfiche wordt geopend.

Heb je een Waalse GR-route gekozen?

3) Een lijst van logies wordt getoond in de rechterkolom, onder het blok 'downloads'. Onderaan de lijst kun je klikken op 'alle logies' voor een overzicht. Klik in het overzicht op de 'naam' van het logies, en je krijgt de detailpagina.

Wil je enkel een bepaald type logies (camping, gastenkamer, groepsaccomodatie,...)?
Klik op de filter LOGES -   'KIES EEN TYPE' (rechts in de bruine balk, onderaan de kaart).

Pitstops tonen op kaart

De website bevat een databank met pitstops in de nabijheid van GR-routes. Hoe kan je de pitstops raadplegen?

1) Zorg dat je ingelogd bent.
2) Navigeer naar de gewenste route (zie hierboven).

Heb je een Vlaamse GR-route gekozen?

3) Klik op 'Toon Pitstops' (in de bruine balk, onderaan de kaart). Pitstops worden met een paars symbool pitstop getoond. Pitstops die tevens een overnachtingsplaats zijn worden met een oranje of een groen (extra voordelen GR-leden) symbool getoond. Klik op een symbool, en je krijgt de beknopte detailinfo van de pitstop. Wanneer daarna je op de naam klikt, krijg je de volledige detailfiche van de pitstop te zien.
4) Een lijst van pitstops wordt ook getoond in de rechterkolom, onder het blokje 'downloads'. Onderaan de lijst kun je klikken op 'alle pitstops' voor een overzicht. Klik in het overzicht op de 'naam' van het logies, en de detailfiche wordt geopend.

Heb je een Waalse GR-route gekozen?

3) Een lijst van pitstops wordt getoond in de rechterkolom, onder het blok 'downloads'. Onderaan de lijst kun je klikken op 'alle logies' voor een overzicht. Klik in het overzicht op de 'naam' van het logies, en je krijgt de detailpagina.

Varianten

Wil je graag door de stad wandelen in plaats van er rond? Wil je in het winterseizoen een route volgen maar is het oorspronkelijke traject niet toegankelijk wegens slechte ondergrond? Wil je graag het mooiste traject weten van aan een stadscentrum of een station tot aan de route? Dan vormen 'Varianten' de oplossing.

Bij de routes vind je rechts in de infoblok de rubriek 'Variant'. Uitgewerkte stadsvarianten, wintervarianten en aanlooproutes kan je hieronder terugvinden. Klik en je krijgt de detailpagina van de variant te zien. Hier kan je ook het gps-bestand van de alternatieve of aanlooproute downloaden.

Trajectwijzigingen

Bij elke route waar ze voorkomen, vind je in de rechterkolom de trajectwijzigingen. Er kan bijvoorbeeld een tijdelijke of permanente omleiding zijn op het traject. Of de situatie kan ter plaatse veranderd zijn waardoor de beschrijving in de topogids niet meer klopt. Kijk daarom voor de start van je wandeltocht altijd even op deze website. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan

Nummeringsysteem

De Vlaamse en de Waalse GR-paden sluiten aan op het Franse num­mering­systeem. Daarbij krijgen hoofdassen een nummer met één cijfer (bv. GR 5 Noordzee - Riviera). Paden die daarop aansluiten, hebben een nummer dat begint met dit cijfer (bv. GR 56 Oostkantons) en paden die daarop aftakken krijgen een bijkomend getal, bv. de GR 561 Kempen-Condroz, dat aansluit op de GR 56. Voor de wandelaar is dit nummer gewoon een kortere naam voor het pad, ongeveer zoals het nummer van een buslijn of een verkeersweg.

Filters

  • trajectwijzigingen tonen Trajectwijzigingen tonen
  • Logies tonen op kaart Logies tonen op kaart
  • Pitstops tonen op kaart Pitstops tonen op kaart

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie