Verfijn je route

Vlaams Route Overzicht

De LF-routes zijn op de dynamische routekaart ingetekend in het blauw. Het zijn routes in lijn die toelaten meerdaagse tochten te ondernemen en zo diverse regio's en zelfs landen te doorkruisen. De routes zijn te herkenen aan de rechthoekige witte bordjes met groen opschrift.

Kaartgebruik

De dynamische kaart biedt heel wat mogelijkheden. Zo kan je kiezen welke ondergrond je wil gebruiken om de routes op af te beelden én zijn er verschillende mogelijkheden om tot de gewenste route te komen.

Ondergrond

De ondergrond van de kaart kan je aanpassen via het uitklapbare balkje in de rechter bovenhoek van de kaart.

Er zijn twee hoofdstijlen: kaartweergave of satellietbeelden.

  • Geef je de voorkeur aan een kaartweergave, dan kan je bovendien nog eens kiezen tussen een wegenkaart of een terreinkaart. Dit pas je aan door de optie 'terrein' al dan niet uit te vinken.
  • Heb je liever satellietbeelden als ondergrond? Dan heb je nog de keuze om de plaats- en straatnamen wel of niet weer te geven. Dit pas je aan door de optie 'labels' al dan niet uit te vinken.

De dynamische kaart staat standaard ingesteld op kaartweergave, optie terrein.

De gewenste route

De dynamische kaart biedt heel wat mogelijkheden om tot de gewenste route te komen.

Je weet waar je heen wilt maar hebt geen idee van de routes die daar in de buurt voorbij komen.
Onder de kaart, bij 'VERFIJN JE ROUTE', kan je de gewenste locatie intypen. Klik op OK en de kaart zoomt automatisch naar de gekozen plaats. Zoom in of uit om te kijken of er GR- en/of LF-routes in de buurt liggen.
Rechts van de kaart, bij 'FILTERS' kan je ook filteren op locatie. Kies de gewenste regio en de kaart zoomt naar de routes die door de gekozen regio lopen.

Je weet welke route je graag in detail zou bekijken.
 Optie 1:
Weet je de route liggen dan kan je ze gewoon aanklikken op de kaart. Laat je muis over de kaart zweven. Telkens deze voorbij een route komt, verschijnt een tekstballon met de naam van de route en het aantal kilometers. Klik en de detailpagina van de route komt tevoorschijn.
Optie 2:
Weet je de route niet liggen? Dan kan je ze gewoon uit de volledige lijst routes selecteren. Rechts van de kaart, onder 'FILTERS' kan je bij 'KIES UW ROUTE' het gewenste pad aanklikken. De detailpagina wordt geopend.

Logies tonen op kaart

De website bevat een databank met meer dan 500 logies in de nabijheid van LF en GR-routes. Hoe kan je de logies raadplegen?

1) Zorg dat je ingelogd bent.
2) Navigeer naar de gewenste route (zie hierboven).
3) Klik op 'Toon Logies' (in de bruine balk, onderaan de kaart). Alle logies worden met een oranje symbool logies getoond. De overnachtingsplaatsen met extra voordelen voor GR-leden worden met een groen symbool logie extra getoond. Klik op een symbool, en je krijgt de beknopte info van het logies. Wanneer daarna je op de logiesnaam klikt, krijg je de volledige detailfiche van de logie te zien.
4) In de rechterkolom, onder het blokje 'downloads', wordt ook een lijst van logies getoond. Onderaan de lijst kun je klikken op 'alle logies' voor een overzicht. Klik in het overzicht op de 'naam' van het logies en de detailfiche wordt geopend.

Wil je enkel een bepaald type logies (camping, gastenkamer, groepsaccomodatie,...)?

Klik op de filter LOGIES - 'KIES EEN TYPE' (rechts in de bruine balk, onderaan de kaart).

Pitstops tonen op kaart

De website bevat een databank met pitstops in de nabijheid van LF en GR-routes. Hoe kan je de pitstops raadplegen?

1) Zorg dat je ingelogd bent.
2) Navigeer naar de gewenste route (zie hierboven).
3) Klik op 'Toon Pitstops' (in de bruine balk, onderaan de kaart). Pitstops worden met een paars symbool pitstop getoond. Pitstops die tevens een overnachtingsplaats zijn worden met een oranje of een groen (extra voordelen GR-leden) symbool getoond. Klik op een symbool, en je krijgt de beknopte detailinfo van de pitstop. Wanneer daarna je op de naam klikt, krijg je de volledige detailfiche van de pitstop te zien.
4) In de rechterkolom, onder het blokje 'downloads', wordt ook een lijst van pitstops getoond. Onderaan de lijst kun je klikken op 'alle pitstops' voor een overzicht. Klik in het overzicht op de 'naam' van de pitstop en de detailfiche wordt geopend.

Trajectwijzigingen

Bij elke route waar ze voorkomen, vind je in de rechterkolom de trajectwijzigingen. Er kan bijvoorbeeld een tijdelijke of permanente omleiding zijn op het traject. Of de situatie kan ter plaatse veranderd zijn waardoor de beschrijving in de topogids niet meer klopt. Kijk daarom voor de start van je fietstocht altijd even op deze website. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan

Filters

  • trajectwijzigingen tonen Trajectwijzigingen tonen
  • Logies tonen op kaart Logies tonen op kaart
  • Pitstops tonen op kaart Pitstops tonen op kaart

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie