GR 57 Vallée de l'Ourthe et Sentier du Nord

GR 57 is één van de populairste lange paden in de Ardennen. Deze route loopt voor een groot stuk door één van de mooiste riviervalleien van de Ardennen en is erg afwisselend. De meeste etappes zijn te bereiken per trein of bus en er zijn onderweg veel slaapmogelijkheden. Een tocht op maat gesneden voor zij die op een niet te moeilijke manier willen kennis maken met wandelen in de Ardennen

De GR 57 leidt je in Luik weg van de GR 5 en langs de Maasoever naar Angleur, waar de Ourthe in die Maas uitmond en doet  je klimmen naar de beboste hoogte van Sart-Tilman. De GR blijft een tijdje op hoogte en daalt dan af naar de Ourthe in Esneux, waar ook de GR 576 loopt.  Van Esneux gaat het omhoog en omlaag naar Polseur in de Condroz, waar hij doorheen kronkelt. Zo kom je in La Roche, van waar de GR 57 de Ardennen in trekt: de vallei wordt smaller en de Ourthe meandert door een rotsachtig landschap. Je stapt door Nisramont en Houffalize; de Ourthe is hier nog slechts een kabbelend beekje.  Nog wat verder ligt Gouvy, het laatste dorpje in België op de GR 57.

Wil je nog verder? Trek dan met de GR 57  Luxemburg in en naar de vallei van de Sûre.  Vanaf Troisvierges loopt de GR samen met het ‘Dentier du Nord’: geen wit-rode tekens meer, maar wel een gele ruit, die je de weg wijst!  Van uit de hoogte kijk je neer op Clervaux en gaat dan op en neer in de valleien van de Clerf en de Wiltz, die ten noorden van Bourscheid uitmondt in de Sûre.  Het wandelpad slingert weg en weer op de meanders van de Sûre naar Diekirch, waar je weer aansluiting vinden kan op de internationale GR 5.  Naar de Rivièra toe!

Afbeeldingen GR 57 Vallée de l'Ourthe et Sentier du Nord

info GR 57 Vallée de l'Ourthe et Sentier du Nord

 • afstandAfstand: 278,9 km
 • trajectTraject:
  • Luik
  • Gilsdorf
 • viaVia: Barchon
  Liège
  Angleur
  Esneux
  Comblain-au-Pont
  Hamoir
  Durbuy
  Barvaux
  Wéris
  Hotton
  La Roche-en-Ardenne
  Houffalize
  Gouvy
  Troisvierges
  Clervaux
  Kautenbach
  Diekirch

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie