GR 126 Brussel-Namen-Membre sur Semois

GR 126 staat bekend als een van meest boeiende GR-routes in ons landje, niet in het minst door de grote variatie aan landschappen die op het 240 km lange traject aan bod komen.  


Na Brussel, het Zoniënwoud en Waals-Brabant belandt de route in de weinig bekende, maar daarom niet minder interessante Sambervallei. Tussen Namen en Dinant wordt de indrukwekkende Maasvallei verkend. Na nog een stukje Lesse en het veel intiemere Houillevalleitje eindigt de route in de diep ingesneden Semoisvallei, vlakbij de Franse grens. Afwisseling gegarandeerd!

GR 126 is bijna overal goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tussen Namen en Gedinne wordt het pad zelfs over een afstand van 120 km bediend door een reeks treinhaltes die het mogelijk maken 4- of 5-daagse trektocht te organiseren zonder zware bagage te moeten meedragen. Kies een van de vele campings of hotels, gïtes en B&B's in de streek als centrale verblijfplaats en wandel van station naar station over een van de mooiste en avontuurlijkste wandeltrajecten die er in Beglië te vinden zijn!

Afbeeldingen GR 126 Brussel-Namen-Membre sur Semois

info GR 126 Brussel-Namen-Membre sur Semois

 • afstandAfstand: 240 km
 • trajectTraject:
  • Brussegem
  • Membre-sur-Semois
 • viaVia: Brussel
  Zoniënwoud
  Spy
  Floriffoux
  Namen
  Godinne Dinant
  Anderemme
  Freyr
  Hoyet
  Beauraing
  Gedinne

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie