Verfijn je route

GR 512 Vlaams-Brabant

De GR 512 loopt in oostwestrichting dwars door de Belgische provincie Vlaams-Brabant over 176 kilometer. De startplaats is het boeiende Oostbrabantse provinciestadje Diest. Het is een tocht vol verrassende afwisseling met een combinatie van bossen, golvende velden, beschermde natuurgebieden, karakterdorpen en stoere middeleeuwse kastelen en boerderijdomeinen. Aan het einde ligt een andere kleurrijke provinciestad Geraardsbergen. Ondanks zijn centrale ligging biedt de route veel rust en natuurschoon.

De GR 512 is een onderdeel van het internationale netwerk van wandelwegen.
Het eerste gedeelte - van Diest op de GR 5 tot het Zoniënwoud  op de GR 12 (vandaar het nummer 512) - dateert van 1980. In 1988 werd het deel van het Zoniënwoud tot Geraardsbergen op de GR 5A bewegwijzerd.


We werken momenteel aan de herziening van het traject. Op het terrein zijn reeds een aantal aanpassingen doorgevoerd. Deze kun je terugvinden in de rechterkolom bij 'DOWNLOADS'. De route die u hierboven ziet op de googlemaps kaart is de actuele situatie, zoals ze nu op het terrein is bewegwijzerd. Ook de gpx-track die u gratis kunt downloaden is up to date.

De topogids van de route is uitgeput. Deeltrajecten kun je ook terugvinden in de topogidsen Streek-GR Hageland en de Streek-GR Dijeland. In de Dagstappergids Vlaams-Brabant vind je dagwandelingen gebaseerd op de GR 512. 

Afbeeldingen GR 512 Vlaams-Brabant

info GR 512 Vlaams-Brabant

Toon de trajectwijziging

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie