Verfijn je route

GR 561 Kempen - Maaspad

GR 561 Kempen-Maaspad is één van de meest groene langeafstandspaden in Vlaanderen, je wandelt door veel bos- en heidegebieden.

De GR 561 loopt via een wijde bocht door de Antwerpse en Limburgse Kempen. De route vertrekt in Diest en eindigt op de Sint-Servaasbrug in Maastricht.

Het pad begint aan de Schaffense Poort in Diest, waar ook de GR 5 voorbijkomt en de GR 512 zijn eindpunt heeft. Na enkele kilometers door het Hageland, komt het pad in de Kempische bossen: Gerhagen, de Hutten en Bel, Keiheuvel en Lommel, het Leenderbos, de bossen van Achel en Lanklaar. Geen dag zonder grote bosgebieden.
Ook heide kruist regelmatig je pad: op de Keiheuvel, in Lommel, de Malpie, De Leenderheide en de Mechelse Heide, telkens weer hoogtepunten van je tocht. En dan zijn er ook nog de beemden van de Nete en van Bocholt. Je ziet bijna alle Kempense kanalen, alsook de Demer, de Nete en de Dommel, om tenslotte te eindigen bij de Maas in Maastricht.

Afbeeldingen GR 561 Kempen - Maaspad

info GR 561 Kempen - Maaspad

Toon de trajectwijziging

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie