Verfijn je route

GR 564 Kempen - Condroz

De GR 564 vertrekt op de grensovergang in Lommel, waar de route aansluit op de GR 561. Door een bebost heidelandschap en langs de bekende Sahara bereik je de stad Lommel, waar aan het Cultureel Centrum het eigenlijke  vertrekpunt ligt. Door bossen en natuurreservaten gaat de route zuidwaarts, eerst langs domein Kelchterhoef, later langs domein Hengelhoef, om wat verder in Bokrijk aan te komen. In Hasselt steek je het Albertkanaal over en trek je via Diepenbeek naar de boomgaarden van Kortessem. Je staat hier aan de poort van Haspengouw. Borgloon noemt zich de ‘Parel van Haspengouw’ en dat laat zich zien. De GR trekt door de rijke Haspengouwse vlakte met veel boomgaarden en uitgestrekte velden. Na Landen kom je in het Waalse landsgedeelte met Hannut en Avennes, waar je de Mehaigne bereikt. De mooie vallei van dit riviertje brengt je uiteindelijk in Wanze en Huy, waar de route aansluit op de GR 576.

Een wandelgids van de route is niet meer beschikbaar. Ga je op pad met de oude topogids, dan heeft de bewegwijzering te velde steeds voorrang! We zijn immers bezig met de route volledig te vernieuwen. Sommige trajecten uit de oude gids verdwijnen of worden aangepast. 

De route op bovenstaande dynamische kaart is up to date en ingetekend zoals ze in het veld is gemarkeerd. De gpx-track van de route kan je hiernaast downloaden. Ook de track is volledig up to date en geeft de situatie te velde weer.

Meer info

Afbeeldingen GR 564 Kempen - Condroz

info GR 564 Kempen - Condroz

 • afstandAfstand: 164 km
 • trajectTraject:
  • Lommel
  • Hoei
 • viaVia: Hechtel
  Sonnis
  Houthalen
  Bokrijk
  Hasselt
  Diepenbeek
  Kortessem
  Borgloon
  Landen
  Hannut
  Braives
 • variantVariant:
Toon de trajectwijziging

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie