Zomerfotowedstrijd (Viconia en fotoboek)

Ook deze zomer daagt Op Weg je uit! Ben jij diegene die wel eens een mooie vakantiefoto maakt? Of ga je regelmatig op stap met je fototoestel? Ongetwijfeld zijn er heel wat lezers van Op Weg verborgen fotografietalenten. Neem deel aan onze grote zomerfotowedstrijd en maak kans op een mooie prijs. En je foto in Op Weg!

De opdracht

We geven jullie alle artistiek vrijheid, met als enige voorwaarde dat de foto’s betrekking hebben op wandelen of fietsen. Iedereen mag foto’s inzenden. Deelname is gratis. Door deel te nemen geef je Grote Routepaden de toestemming om je foto te gebruiken voor publicatie (Op Weg, GR-website, GR-nieuwsbrief,…). We vermelden steeds de naam van de fotograaf.

Elke deelnemer mag maximaal twee foto’s inzenden, digitaal en in hoge resolutie, naar opweg@groteroutepaden.be. Dit ten laatste op 5 september. De winnaars worden bekend gemaakt in het nummer dat begin oktober verschijnt. Noteer in de mail naam, adres en e-mail van de fotograaf, plus de plaats van de opname, de gewandelde of gefietste route en een woordje uitleg. De foto’s worden beoordeeld door een jury van enkele fotografen.

De prijzen

1e prijs

''Een arrangement in kasteelhoeve Viconia

Het arrangement bestaat uit twee overnachtingen voor twee personen met ontbijtbuffet, lunchpakket en gebruik van fietsen.Viconia is een imposante kasteelhoeve aan de oever van  de IJzer in het pittoreske  polderdorpje Stuivekenskerke. Het domein Chateau Vicogne lag 100 jaar geleden pal op de frontlijn en werd tijdens WOI totaal vernield. De heropbouw werd afgewerkt in 1926 en al 45 jaar logeren er gasten. Vanzelfsprekend is het hartje van de Westhoek een ideale plek om te fietsen en te wandelen.

www.viconia.be

 

2e prijs

''Digitale fotografie op reis

Wat heb je echt nodig om die onvergetelijke momenten van je reis vast te leggen? En wat moet je vooral thuislaten? Ervaren reisfotograaf Piet Van den Eynde deelt in het boek Digitale fotografie op reis zijn meest waardevolle tips. Het boek is opgesplitst in drie delen: voorbereiding en materiaalkeuze, het fotograferen op reis zelf en tenslotte een hoofdstuk over omgaan met digitale bestanden op reis en beheer en bewerken van reisfoto’s.

www.morethanwords.be

  

3e – 5e prijs

Naar keuze een wandel- of fietsgids uit volgend lijstje: de nieuwe topogids van GR 128, de nieuwe fietsgids van de Vlaanderen Fietsroute of de gids Langs Sporen van de Groote Oorlog.

Wedstrijdformulier