Deze website gebruikt cookies.

Provinciale wandeldag in West-Vlaanderen

8 November 2022
Nieuw item

Wil je kennis maken met de vrijwilligers achter de Grote Routepaden, met markeerders, of gewoon met zielsverwanten die regelmatig een GR-traject afstappen? Op vrijdag 11 november organiseert het GR-team in West-Vlaanderen een provinciale wandeldag. En dat doen ze met een mooie GR-wandeling van 22 km die start in De Panne.

De wandeling gaat hoofdzakelijk via een stukje GR 5A, Wandelronde van Vlaanderen. Deze bijna 600km lange GR, meteen ook de langste van Belgiƫ, maakt een grote lus rondom Oost- en West-Vlaanderen of ruwweg de grenzen van het vroegere Graafschap Vlaanderen.

Je wandelt langs de Oosthoekduinen, Kerkepannebos en Houtsaegherduinen. Na de pitstop in de cafetaria van zeilwagenclub RSYC, gaat de wandeling verder via het Westhoek-reservaat met zijn iconisch en recent herstelde Sahara en de Krakeelduinen. Het herfstdecor van dit Calmeynbos brengt de wandelaars terug naar Duinpanne waar de liefhebbers bij een glaasje nog kunnen napraten over deze provinciale wandeldag.

Afspraak vanaf 9u30 op de parking van Bezoekerscentrum Duinpanne (PBC), Olmendreef 2, De Panne. De wandeling vertrekt om 10u. Meer info over de wandeling vind je hier.

Klik hier voor de volledige wandelkalender van West-Vlaanderen.