GR tochten West-Vlaanderen

''GR West-Vlaanderen organiseert maandelijks een dagtocht over de mooiste GR-paden in onze streken. Elke derde zondag van de maand vertrekt een bus vanuit West-Vlaanderen richting vertrekplaats. Die kan in Vlaanderen of in de Ardennen liggen en soms even over de grens.  Iedereen die 4km/u kan stappen, kan gerust mee.

Je kunt kiezen voor een lange tocht van +/- 25 km aan een gemiddeld tempo of een kortere wandeling +/- 18 km aan een trager tempo. Beide groepen hebben hun tochtleider en een laatste man of vrouw.
's Middags is er meestal een café of picknickplaats voorzien waar je je picknick kunt opeten. Na de tocht word je door de bus opgepikt.

Ook individueel stappen met topo-kaart en trajectbeschrijving is mogelijk. De bus voert je veilig naar de startplaats. Je ontvangt een topografische kaart en een uitvoerige wegbeschrijving en je trekt, vrij als een vogel, langs onbekende GR-paden. Afspraak aan de eindbestemming op het vertrekuur van de bus naar huis. Terwijl je rustig nageniet voert de bus je veilig terug.

GR West-Vlaanderen organiseert ook Midweektochten op donderdag voor al wie tijd heeft. De dagtochten gaan door op redelijke afstand in en van de provincie. Je brengt je eigen picknick mee die, indien mogelijk, in een café wordt gegeten.

Ook wordt er af en toe een weekend georganiseerd.


WIE? Deelname aan de tochten is voorbehouden aan leden van Grote Routepaden.  Niet-leden kunnen mee ter kennismaking.

PRIJS
 
 

Bustochten:17 euro voor GR-leden en € 20 voor niet-leden.
 Midweektochten: 1 euro voor GR-leden en 2 euro voor niet-leden. Ter plekke aan de tochtleider te betalen.

VERZAMELPLAATS
 

Bustochten
Roeselare (kop van de vaart: de Kaaistraat) is de vaste opstapplaats.
In functie van het reisdoeaarnaast is er een tweede opstapplaats: Veurne (bakkerijmuseum), Ieper (station) of Kortrijk (Carpoolingparking Oudenaardse steenweg aan afrit Zwevegem)

Midweektochten
We carpoolen naar de afgesproken plaats. Surf naar http://donderdagstappen.mygb.nl/ en doe je aanbod om een aantal mensen mee te nemen. Of klik op de naam met wie je wenst te carpoolen. Een gebruikelijk tarief om mee te rijden komt op 6 cent per km.

INSCHRIJVEN

Bustochten
Overschrijven op rekening 738-3221103-46 van GR West-Vlaanderen.
Gebruik bij je overschrijving(en) volgende mededelingen:T( voor tocht) of WE (voor weekend) + datum in cijfers + ROE / KOR / VEU / IEP voor de opstapplaats én de formule INDI of LANG of KORT.
vb: ”T16/03/08 ROE LANG”.
Afmeldingen of wijzigingen in opstapplaats kan je op zaterdagnamiddag, de dag voor een bustocht,  alleen telefonisch doorgeven aan Piet Hardeman op 057 44 56 57.
Wie 2 weken vóór een bustocht nog elektronisch herinnerd wil worden om alsnog in te schrijven, stuurt een mail met “last minute” naar west-vlaanderen@groteroutepaden.be

Midweektochten
Om praktische redenen (ondermeer voor het café voor de middagpauze als er een is) wordt gevraagd om je aan te melden bij de tochtleider, liefst een of meer dagen voor de tochT. Zorg dat je op tijd aan de afgesproken startplaats bent.

ANNULATIE BUSTOCHTEN

Zeg je vóór de vrijdag voor de bustocht of 1 week voor het weekend af, dan krijg je de helft van het bedrag terug. Word je plaats door iemand anders ingenomen dan gaat er slechts 2,50 euro administratiekosten af.

KALENDER

Klik hier voor de kalender met data waarop de tochten georganiseerd door GR West-Vlaanderen doorgaan.

MEER INFO

Bij Piet Hardeman. Mail west-vlaanderen@groteroutepaden.be of bel 057 44 56 57

Afbeeldingen