Een track downloaden

Zo ga je te werk als je een track van deze website wil gebruiken:

Ga naar de pagina waar de track staat die je zoekt (zie Waar staan de tracks?).

Als er een track beschikbaar is, dan vind je die in de rechterkolom onder de rubriek "DOWNLOAD". Het trackbestand wordt voorafgegaan door een gpx-icoontje ''.

Klik op het gewenste track bestand. Wat dan gebeurt is afhankelijk van je pc systeem:

  • ofwel wordt er wordt een venster geopend dat vraagt wat je wil doen met het bestand. Vink het vakje "Bestand opslaan" aan en klik dan in het venster op "OK". Afhankelijk van het besturingssysteem van je pc zal het bestand ofwel automatisch in een "Downloads" map geplaatst worden, of wordt je gevraagd waar je het bestand wil plaatsen. Zorg dat je weet waar het bestand staat.
  • of het bestand wordt volledig automatisch op je pc opgeslagen.

Open het programma waarmee je normaal tracks opent. Vanuit dat programma open je de track vanaf de plaats waar je die opgeslagen hebt. We gaan ervan uit dat je programma .gpx tracks kan openen. Is dat niet het geval, dan moet je het formaat eerst converteren naar een formaat dat je programma wel kan openen (zie Formaat en inhoud).

Afhankelijk van wat je verder met de track wil doen kun je ze bewerken, overladen naar je GPS toestel, het formaat converteren, ...

Meestal zullen de tracks die je vanaf deze website kunt downloaden, te groot zijn om ze zomaar op je GPS toestel te plaatsen. In zo'n geval moet de track eerst gesplitst worden. Hoe dat moet lees je in het volgende item.

 

< Vorige Volgende >
a
Terug naar hoofdartikel GR en LF tracks gebruiken