Deze website gebruikt cookies.

Nieuws

Lees hieronder alle nieuwsberichten.
Steeds op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

 • Werken Diest

  Wandelen

  15 september 2021
  GR 5 Jaarlang werken in Diest

  In het centrum van Diest, ter hoogte van de Schaffense Poort, is de GR 5 onderbroken door werken (tussen het infobord Webbekoms Broek en de wandelboom). Er is een omleiding voorzien langs de andere kant van de Zwarte Beek.

  Lees meer
 • De UITstap-

  Grote Routepaden

  7 september 2021
  De UITstap-reisbeurs

  De UITstap is dé reisbeurs die je #goedopweg zet in je vrije tijd. Op 18 september kan je in Deinze proeven van plezante manieren om op weg te gaan die je uitstap nog leuker te maken.

  Lees meer
 • bivzakzones Streek-GR Haspengouw

  Wandelen

  20 augustus 2021
  Meerdaags wandelen en bivakkeren in Haspengouw

  Ben je op zoek naar een meerdaagse wandeltrekking in eigen land?! Langs de streek-GR Haspengouw vind je 7 bivakzones. Er is een gratis folder beschikbaar die je op onze routepagina kan downloaden.

  Lees meer
 • ErkenningTrageWegen_Geel_GR561_Gemeentewegen

  Grote Routepaden

  11 augustus 2021
  GR 561: Erkenning trage wegen in Geel

  Langsheen de GR 561 liggen heel wat trage wegen die in aanmerking komen voor een erkenning als gemeenteweg. Op die manier kunnen we hun karakter beschermen en voorkomen dat ze verdwijnen.

  Lees meer
 • Schade-GR17-GR151

  Grote Routepaden

  29 juli 2021
  Schade aan de GR 17 en GR 151

  De GR 17 (La Lesse et la Lomme par les GR) en GR 151 (Tour du Luxembourg belge) zijn onderbroken in het bos van Saint-Hubert tussen Poix en Mirwart. De Marie Gobaille voetgangersbrug is volledig vernield.

  Lees meer
 • Schade-GR57-GR15

  Grote Routepaden

  28 juli 2021
  Schade aan de GR 573 en GR 15

  Als gevolg van de overstroming van de Hoëgne is het pad tussen de Pont du Centenaire en de weggespoelde voetgangersbrug van Belleheid volledig onbegaanbaar. De variant richting Spa is ook zwaar beschadigd tussen de Croupets du Moulin en de voetgangersbrug.

  Lees meer
 • Verzending webshop door Mirto

  Grote Routepaden

  9 juli 2021
  Plaats tijdig je bestelling

  Trek jij er deze zomer op uit en wil je nog snel een gids bestellen in onze webshop? Plaats je bestelling dan zeker op tijd! Van 15 juli tot 9 augustus kan de verzending wat vertraging oplopen omwille van de beperkte verzending tijdens het zomerverlof.

  Lees meer
 • Treinstapper 1 (c) Barbara Dessein

  Wandelen

  5 juli 2021
  Met Treinstapper 1 blijf je op het goede spoor

  Van de Antwerpse Kempen, de Japanse Tuin in Hasselt, de mythische GR 5 of de al even legendarische Vlaanderenroute tot de onverharde wegen in Vlaams-Brabant, met Treinstapper 1 in de hand blijf je op het goede spoor!

  Lees meer
 • mock-up_overzichtskaart_icoon

  Fietsen

  5 juli 2021
  9 nieuwe icoonroutes

  Op 25 juni werden de icoonroutes ‘Heuvelroute’ en de ‘Vlaanderenroute’ - de laatste twee van in totaal 9 nieuwe icoonroutes in Vlaanderen – officieel geopend. Dit is meteen ook het startschot voor een nieuw traject om Vlaanderen uit te bouwen tot een top fietsvakantiebestemming.

  Lees meer
 • Klein Begijnhof Leuven (c) Karl Bruninx

  Fietsen

  30 juni 2021
  Jeugdherbergenroute

  Fiets deze zomer Vlaanderen rond met deze lus uitgestippeld door fervent langeafstandsfietser en redacteur van Op Weg Guy Raskin. De route doet maar liefst 19 Vlaamse jeugdherbergen aan en is goed voor ruim 900 km fietsplezier!

  Lees meer
 • GR 12 - Kasteel van Brasschaat

  Wandelen

  18 juni 2021
  Registreer jouw erfgoed langsheen de GR 12

  Heb jij interessante verhalen, oude foto’s, archiefmateriaal, of audio- en videofragmenten van speciale plekken langsheen de GR 12. Grote Routepaden slaat de handen in elkaar met FARO – het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed – om de GR 12 op te nemen in de ErfgoedApp.

  Lees meer
 • Voetveer Appels (c) Andries Achten

  Wandelen

  14 juni 2021
  GR 128 Nieuw trekveer in Appels

  In het domeinbos Oude Schelde in Appels brengt een nieuw trekveer je aan de andere kant van een oude Schelde-arm. De GR 128 loopt nu dwars door het domein, dus weer een fijn stukje wandelbeleving erbij en tegelijkertijd weer 400 m minder asfalt.

  Lees meer