Deze website gebruikt cookies.

Arnout Hauben opnieuw op GR-pad

28 mei 2021

Na Dwars door de Middellandse Zee vertrekt Arnout Hauben op een nieuw avontuur door België én Nederland: Dwars door de Lage Landen. Hij stapt van Oostende naar Pieterburen, in het uiterste noorden van Nederland. Arnout trekt opnieuw op pad met zijn vrienden Philippe Niclaes (camera) en Ruben Callens (geluid/drone).

De voettocht is 900 km lang en start op het strand van de koningin der badsteden: Oostende. Arnout en zijn team stappen via de GR-wandelpaden via Antwerpen richting Maastricht.  De GR 5A , de GR 565  en de GR 5 wijzen hen de weg. Eenmaal de grens over volgen ze het legendarische Pieterpad dat hen 500 kilometer pal naar het noorden van de Lage Landen leidt.

Nieuw item

Onderweg spreekt Arnout in zijn gekende stijl met de mensen die hij tegenkomt en gaat hij op zoek naar de verhalen die onze streken kleur hebben gegeven. Dwars door De Lage Landen wordt een avontuurlijk, optimistisch én historisch programma dat in het voorjaar van 2022 zowel in België als in Nederland te zien zal zijn.

De opnames van het programma starten op vrijdag 28 mei lopen de hele zomer lang. Dwars door de Lage Landen is een programma van productiehuis De chinezen voor Eén en VPRO.