Deze website gebruikt cookies.

Bewegwijzering

Grote Routepaden vzw stond aan de wieg van het LF-netwerk in Vlaanderen. De eerste routes werden bewegwijzerd met geel-blauwe markeringen, analoog aan de wit-rode verfstrepen van de GR-wandelpaden. Enkele jaren terug besliste Toerisme Vlaanderen samen met Grote Routepaden om een aantal van deze LF-routes te bewegwijzeren met metalen bordjes. Sindsdien is het LF-netwerkbeheer een gedeelde verantwoordelijkheid van Grote Routepaden en Toerisme Vlaanderen. In het nastreven van uniformiteit, kwaliteit en duidelijkheid werd in 2012 beslist om de geel-blauw bewegwijzerde routes te saneren.

Het Vlaamse LF-netwerk is volledig en in twee richtingen bewegwijzerd met rechthoekige wit-metalen bordjes met groen opschrift. De bordjes vermelden zowel de rijrichting, het LF-routenummer als de routenaam.

Nieuw item
Nieuw item

Bij tijdelijk gewijzigde verkeerssituaties door bijvoorbeeld wegenwerken, wordt een route omleiding voorzien via een alternatief traject. Deze omleidingen worden aangegeven door oranjerode LF-omleidingsstickers. Wanneer de oorspronkelijke verkeerssituatie hersteld is, worden deze stickers weer verwijderd.

Nieuw item

Als er routeborden verdwenen of onleesbaar zijn, dan worden soms witte LF-richtingsstickers geplakt zodat fietsers de weg niet kwijt geraken. Deze stickers zijn een tijdelijke oplossing en worden enkel gebruikt als er op het moment van de controle niet voldoende materiaal voorhanden is om de situatie terug in orde te brengen. Wanneer de bewegwijzering op het terrein weer hersteld is, worden de stickers verwijderd.