Deze website gebruikt cookies.

Escapardenne Lee Trail & Eislek Trail

28 september 2021

Aan weerszijden van de Belgisch-Luxemburgse grens, in het hart van de Ardennen, vind je de Escapardenne Lee Trail en Eislek Trail. De paden sluiten op elkaar aan over een totale lengte van 158 km. De route verkent een prachtig stukje Luxemburgse Ardennen met afwisselende landschappen, stille bossen en fantastische uitzichtpunten.

Beide wandelingen kregen het Europees kwaliteitslabel 'Leading Quality Trail' toegekend. Dit label beloont de keuze voor aantrekkelijke en grotendeels onverharde paden, een degelijke markering op het terrein en de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

De 2 gidsen zijn nieuw in ons aanbod! Ze bevatten naast uitsneden van topografische kaarten (op een schaal van 1:50.000) en foto’s ook heel wat interessante streekinformatie. Aan praktische wandelinfo ontbreekt het ook niet: wandelafstanden, hoogteprofielen, een moeilijkheidsgraad per etappe en informatie over logies en horeca zijn opgenomen.

Lee Trail

De Lee Trail (52 km) brengt je in 3 etappes van Ettelbruck tot aan Kautenbach waar je direct aansluiting hebt  tot de Eislek Trail. Zo’n 53 km lang wandel je  langs steile paden en rotsachtige bergruggen en door de bosrijke vallei van de Sauer. Op deze korte afstand zal je maar liefst 2.000 meter klimmen, dus bereid je voor op een sportieve uitdaging!

Bestel de gids

Nieuw item

Eisleck Trail

Met de Eisleck Trail wandel je  in 5 etappes van Kautenbach naar La-Roche-en-Ardenne, een tocht van 104 km. Dit langeafstandspad verbindt het Groothertogdom Luxemburg met de Waalse provincie Luxemburg via prachtige landschappen, oude dorpen en stille bossen.

Bestel de gids