Najaarsluswandeling Sint-Katelijne-Waver

 • Organisator GR Vlaams-Brabant
 • Regio Antwerpen
 • Wanneer? zaterdag 11 november 2017

Natuurpuntafdeling "Mechels Rivierengebied" werkt al jaren aan de uitbouw van grote, aaneengesloten natuurgebieden binnen het werkingsgebied Bonheiden - Mechelen (Muizen) - Sint-Katelijne-Waver - Willebroek. Nadat GR Vlaams-Brabant op de zomerlus van augustus 2016 reeds de prachtige natuurgebieden van Muizen en Bonheiden verkende, drong een vervolg zich op.

Dit vervolg komt er nu met de verkenning met een prachtige najaarswandeling in Sint-Katelijne-Waver: hier deed Natuurpunt de voorbije jaren immers bijzonder mooi werk om het destijdse "Waverwoud" in ere te herstellen. Ook de gemeente werkt mee met de uitbouw van een landschapspark.

Het resultaat? Diverse quasi onbekende, want recente natuurgebieden, rijgen zich nu aan mekaar! Op de wandeling maken we kennis met pareltjes als de Brede Zeyp, Vossenbergbos, Gasthuisbossen, en Hondsbossen. Ook het fort van Koningshooikt en de schans van Sint-Katelijne-Waver ontbreken niet op deze 11de november.

Kortom, dit wordt een mooie wandeldag, volledig in najaarssfeer, met volop water, grachten, beekjes en modder, en met bijzonder veel onverharde paden. Niet te missen dus!

 • GR-pad GR 12 (heel beperkt)
 • Van Luswandeling met start & aankomst in Sint-Katelijne-Waver
 • Aantal km ca 18 km. Er wordt in groep gestapt, aan gezapig tempo.
 • Verzamelplaats Aan de kerk op de Markt van Sint-Katelijne-Waver. We verzamelen aan het rode kerkportaal met zitbanken en standbeeld van onbekende soldaat.

  Met eigen vervoer: gebruik als adres voor de GPS Markt Sint-Katelijne-Waver. Parking op het marktplein en in de straten rondom.

  Met openbaar vervoer: vanaf het NMBS-station Mechelen of Mechelen-Nekkerspoel (of eventueel vanuit Lier) neem je de bus Lijn 650 tot aan de Halte Kerk op de Markt van Sint-Katelijne-Waver (haltenummer: 108863). De bus komt aan ca 10u.

  Samenkomst: vanaf 9u.45.
  De wandeling start om 10u.15 stipt.
  Terug/einde: rond 16u.
 • Tochtleiding Bernadette & Godelieve (Natuurpunt) en Carla
 • Prijs Graag aanmelden vooraf via e-mail op: grbusbrabant@gmail.com of via onze GR-GSM: 0477-73 64 32

  Deelnameprijs: 1,5 euro - ter plekke te betalen
 • Meer info Luswandeling in groep, gezapig tempo. Er is geen inkorting voorzien, maar deelnemers krijgen ter plekke een wandelkaartje en kunnen desgewenst op eigen kracht inkorten.

  Op de middag is er een picknickstop in een klein cafť (mits consumptie). Geen andere bevoorrading mogelijk onderweg.

  Na de wandeling: wie wil kan nog iets blijven drinken op de Markt van Sint-Katelijne-Waver (diverse horeca-zaken)

  Honden zijn toegelaten, mits aangelijnd.

  Bijkomende informatie via e-mail op: grbusbrabant@gmail.com of via de GR-GSM: 0477-73 64 32
Terug naar overzicht