Winterweekend Viroinvallei

  • Organisator GR West-Vlaanderen
  • Regio Namen
  • Wanneer? zaterdag 13 januari 2018 - zondag 14 januari 2018

Voor de derde keer  zijn we te gast in dit schitterend wandelparadijs. In 2002 waren we hier voor 3 dagen in het Allerheiligenweekend en in 2009 hadden we er het memorabele sneeuwweekend.

 

Viroinval is de naam van de gemeente die ontstaan is uit de fusie van 8 dorpen waarvan Dourbes, Nismes (gemeentehuis), Oignies-en-Thiérache, Olloy-sur-Viroin, Treignes en Vierves-sur-Viroin de bekendste zijn.

 

L’ Eau Noire en l’ Eau Blanche vloeien samen en van dan af heet de rivier Viroin. Vandaar dat de Viroinvallei eigenlijk 3 valleien omvat. In de streek  kun je drie geologische streken onderscheiden: de Venen met hun schiste ondergrond en vochtige depressies , de Kalkstreek en zijn opmerkelijke sites - kalkgraslanden, kuilen, grotten, rotspunten -  en tot slot, de uitlopers van de Ardennen en zijn diepe bossen. De Viroinvallei maakt deel uit van het Natuurpark Viroin-Hermeton

 

We logeren, net als de vorige keren, in Relais Verlaine in Vierves-sur-Viroin, de startplaats voor twee boeiende luswandelingen in deze prachtige streek. Leidraad is de wit-rode GR 125 en het Wandelnet Viroinvallei.

Afbeeldingen

  • GR-pad GR 125
  • Verzamelplaats Logies in Relais Verlaine in Vierves-sur-Viroin
Terug naar overzicht