Godinne-Dinant

 • Organisator GR Limburg
 • Regio Namen
 • Wanneer? zondag 18 februari 2018

Vanuit het NMBS - station in Godinne gaan we even langs de boord van de Maas via La Vielle Ferme en de Prieuré van Godinne. Tegenover het eilandje van Godinne slaan we af om door een voetgangerstunnel en langs de  kapel van Saint-Roch langzaam te stijgen naar het domein van Tricointe. Verderop tuimelen we omlaag in de mooie vallei van de Bocq en passeren we boven de oude spoorweg Yvoir-Ciney.

Even later volgt een toch wel hele fikse en slingerende klim door het bos van Fontelène met uiteindelijk boven een mooi panorama en uitzicht over de steengroeve. Hier zullen we hoogstwaarschijnlijk even moeten pauzeren om na te genieten!!??

De route doorkruist verder het rustige dorpje Évrehailles om via velden, weiden, het natuurreservaat van Champalle en Poilvache de ruines van het kasteel van Poilvache te bereiken. De burcht werd gebouwd op een rotspartij boven de Maas. Hier picknick in openlucht.                                                                                                                                                                               Ruines Ruînes van Poilvache: ooit het grootste, versterkte kasteel van de Maasvallei.

Volgens de legende werd het gebouwd door de vier Heemskinderen, als bescherming tegen Karel de Grote die wraak zocht voor de dood van zijn neef door een van de vier Heemskinderen.                                                                                                                                               

Van hieruit dalen we steil en hopelijk stijlvol af richting Maas en het mooie middeleeuwse dorpje Houx.  Achter de oude veestallen van de kasteelhoeve stijgen we langzaam langs de heuvelflank naar de Mont de Houx.

De tocht gaat verder door bos en struikgewas, langs soms erg drassige en modderige wegjes. Uiteindelijk begint de afdaling naar de vallei. We wandelen langs de steengroeve van Leffe en verder tot de abdij van Leffe, die in 1152 gesticht werd door de Norbertijnen.

Langs de oevers van de Maas  wandelen we naar ons vertrekpunt (het station van Dinant) met een stop (café) aan het pleintje bij de Notre - Dame kathedraal van Dinant.

 • GR-pad GR 126
 • Van Godinne
 • Naar Dinant
 • Aantal km 20
 • Verzamelplaats 07.30 u Carpoolparking Diepenbeek
  09.00 u NMBS-station van Dinant
  Avenue Franchet D'Esperey 1 5500 Dinant
  Gps N50 15 47 E004 54 23
  (Square Brigade Piron)

  09.16 - 09.27 u Trein Dinant - Godinne (Key Card 2,20 EUR)

  De wandeling begint meteen na aankomst in Godinne.
 • Tochtleiding Renť Putzeys
  0494 995412
  reneputzeys@hotmail.com
 • Prijs Kostendelend meerijden vanuit Diepenbeek: 15,00 EUR pp.
 • Meer info Reisweg: E313 richting Luik, E42 Luxemburg/Namen, E411 Namen, afslag 20, N97 richting Philippeville/Dinant, afslag Dinant N936, N96 Avenue Franchet D'Esperey 1 5500 Dinant

  Grote gratis parking naast het station van Dinant.
Terug naar overzicht