Pinksterweekend Bergen op Zoom en de Brabantse Wal

 • Organisator GR West-Vlaanderen
 • Regio Nederland
 • Wanneer? zaterdag 19 mei 2018 - zondag 20 mei 2018

Markiezenstad, Kermisstad, Krabbengat, De Maagd, het zijn enkel van de vele bijnamen van Bergen op Zoom. Op de grens van het katholieke Brabant en het protestantse Zeeland is Bergen op Zoom het laatste Bourgondische bolwerk, met als middelpunt de Grote Markt, zonder meer een van de fraaiste stadspleinen van Nederland. In de sfeervolle binnenstad getuigen pleinen en gevels nog van het rijke verleden en de vele winkels, restaurantjes en café’s van het welvarende heden.

Bergen op Zoom is het onbetwiste centrum van de Brabantse Wal. Waar Brabant ophoudt en Zeeland begint, ligt een uniek landschap: de Brabantse Wal. De naam is te danken aan de abrupte overgang van de hogere zandgrond naar de kleipolders, die zich in het landschap als een wal, rand of ‘zoom’ manifesteert. Het is een gebied met opmerkelijke hoogteverschillen en verrassende panorama’s, die het wandelen een extra dimensie geven.

We logeren in de volledig vernieuwde en comfortabele Stay Okay (=jeugdherberg) te midden van een ruim en groen bosterrein aan de rand van de Brabantse Wal vlakbij Bergen op Zoom.

We maken twee kringwandelingen. Op zaterdag verkennen we de gezellige binnenstad van Bergen op Zoom en stappen we langs de Oosterschelde. We maken uitgebreid kennis met de hoogteverschillen van de Brabantse Wal. Op zondag is het puur natuur. We maken een kringwandeling over vennen en stuifduinen en genieten we van de weidse zichten.

Afbeeldingen

 • GR-pad GR 12 (Floris V-pad), GR 5 (Deltapad) en streek-GR ĎDe Brabantse walí
 • Van Bergen op Zoom
 • Aantal km Twee kringwandelingen
 • Verzamelplaats PRAKTISCH
  We logeren in de comfortabele Stay Okay vlakbij Bergen op Zoom. Slapen doen we in vierpersoons-kamers (bedlinnen is voorzien). Je kan reeds op vrijdag toekomen en dit raden wij ten stelligste aan. Eigen vervoer: carpoolen!. Deelnemers krijgen alle info met de post of per mail toegestuurd.

 • Tochtleiding Johan Van Malderen en Piet Hardeman. Alle info bij:Piet Hardeman, Westouter 057 44 56 57 of piet.hardeman@telenet.be
 • Prijs Prijs: Vrijdag-Zaterdag-Zondag: 108.50 euro = 2 x overnachting met ontbijt, 2 x diner, 2 x lunckpakket en 2 x toeristenbelasting voor GR-leden en 112.50 euro voor niet-leden
  Zaterdag en zondag: 60.00 euro voor GR-leden en 64.00 euro voor niet-leden.
 • Meer info Alle info over deze tocht in GRiffel West. Stuur een mail naar
  fgp.degryse@gmail.com voor gratis exemplaar
Terug naar overzicht