32ste Rando zonder GRenzen Dikkebus Vijver

 • Organisator GR West-Vlaanderen
 • Regio West-Vlaanderen
 • Wanneer? zaterdag 17 augustus 2019 - zondag 18 augustus 2019

Op zaterdag stappen we richting Kemmel. We vertrekken langs de noordelijke oever van de vijver en zoeken de aansluiting op het Wandelnetwerk Heuvelland. Een rustige veldweg brengt ons dicht bij De Klijte maar laten het dorp rechts liggen. In de vallei van de Kemmelbeek ontdekken we een bekende eik die WOI overleefd heeft, het symbool van de Elfnovembergroep. We klimmen op de flank van de Kemmelberg maar dalen meteen af. We stappen door de Warande en komen uit op de Dries, tijd voor de middagpauze.

De namiddag beginnen we met een stukje GR5A en ontdekken we de wijngaarden in het provinciedomein. Daarna begint het echte klimwerk: de Monteberg (131 m) en de Kemmelberg (156m). De Lettenberg (90 m) is een toetje. We verlaten Kemmel via de Kriekstraat en in de Molen-straat bezoeken we twee Britse begraafplaatsen. De zuidelijke oever brengt ons terug naar de start.

Op zondag stappen we richting Provinciedomein De Palingbeek. We verlaten de zuidelijke oever via het DikkebusWegelke en passeren de achterkant van het Kasteeldomein Elzenwalle. We stappen door het Tortelbos en het Bijlanderpad is de kortste weg naar de ingang van De Palingbeek. De wandel-mogelijkheden zijn ontelbaar maar een ommetje door het Molenbos mag niet ontbreken. Tijd voor de middagpauze.

Na de middag zoeken we eerst De Vierlingen op en stappen dan langs de resten van het kanaal. Aan de brug verlaten we de sleuf langs het golfterrein. De kronkelende Eekhofstraat leidt naar de St.-Elooiskrater. Met twee prachtige veldwegen komen we tot tegen de dorpskom van Voormezele. De Slijpstraat leidt ons naar de Kriekstraat en krijgen we Dikkebusvijver weer in zicht.

Afbeeldingen

 • GR-pad GR 5A en Streek GR - Heuvelland.
 • Van Dikkebus.
 • Naar Dikkebus.
 • Aantal km Zaterdag 17 augustus: 22 km.
  Zondag 18 augustus: 22km.
 • Verzamelplaats DikkebusvijvergÓte: Dikkebusvijverdreef 21, 8908 Vlamertinge.
 • Tochtleiding Piet Hardeman (e-mail: piet.hardeman@telenet.be , GSM: 0472/97 49 00, tel.: 057/44 56 57).
 • Prijs * Ä 40: voor het hele weekend met overnachting in eigen tent, warm avondmaal op zaterdag (met aperitief), ontbijt op zondagmorgen, picknick op zondagmiddag en afscheidsdrink.
  * Ä 50: voor het hele weekend met overnachting in DikkebusvijvergÓte (slaapzak meebrengen), warm avondmaal op zaterdag (met aperitief), ontbijt op zondagmorgen, picknick op zondagmiddag.
  * Ä 20: alleen de zaterdag: wandeling, aperitief en warm avondmaal.
  * Ä 5: alleen wandeling op zondag en afscheidsdrink.
  In deze prijzen is geen drank begrepen.
 • Meer info * Zaterdag 17 augustus:
  Vanaf 9.00 u: onthaal met koffie.
  10.00 u: start wandeling 1. Eigen picknick.
  18.00 u: aperitief en avondmaal.
  * Zondag 18 augustus:
  8.00 u: ontbijt.
  9.30 u: start wandeling 2.
  Na de wandeling: afscheidsdrink.
Terug naar overzicht