Deze website gebruikt cookies.

Fietsen Naar Inhoud

Fietsen

Langeafstandsfietsen, het woord zegt het zelf: het gaat om het fietsen van een route die zich uitstrekt over een lange afstand, een route in lijn die diverse regio's en zelfs landen doorkruist.

Verscheidene Europese landen alsook Vlaanderen beschikken over een netwerk van langeafstandsfietsroutes. Het is nooit de snelste route van A naar B, wel de meest aantrekkelijke. En niet het aantal kilometers dat je per dag aflegt bepaalt of je aan het langeafstandsfietsen bent, dan wel de lengte van het traject tussen het begin- en eindpunt van de gehele route.

De trajecten maken altijd gebruik van veilige fietswegen uit de buurt van drukke verkeersassen. Langeafstandsfietsroutes vormen de perfecte basis voor het plannen van weekend- en dagtochten, én in het bijzonder meerdaagse trektochten en fietsvakanties. Je kan een traject uitstippelen langsheen verschillende routes. Of je kunt ook kiezen om een thematische route te volgen van begin- tot eindpunt, zelfs over de grenzen heen. Zo ontdek je op een sportieve manier heel wat verrassende plekjes in binnen- en buitenland.