Deze website gebruikt cookies.

Niet te missen: Fiets en Wandelbeurs 2020

6 januari 2020

In het weekend van 15 en 16 februari 2020 vindt in Flanders Expo Gent de negende editie van de Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen plaats. Dé place to be voor iedereen die inspiratie, tips en materiaal zoekt om al trappend of stappend de wereld in te trekken. Dichtbij of ver weg, recreatief of toch eerder functioneel het komt allemaal aan bod. Op al je vragen zijn hier antwoorden te vinden.

Nieuw item

Infomarkt

Op de fiets- en wandelinfomarkt kan je al je vragen over praktische zaken en bestemmingen kwijt. Meer dan 50 ervaren wandelaars en fietsers zitten voor je klaar met informatie over hun favoriete gebieden en routes. Het is de inbreng van deze doorwinterde wandelaars en fietsers die de Fiets en Wandelbeurs uniek maakt! Ze nemen uitgebreid de tijd om je vragen te beantwoorden, met kaarten, foto's en laptop... in de aanslag. Ze laten je proeven van de verscheidenheid van lange afstandsroutes. Met woorden en beelden nemen ze je mee naar alle uithoeken van de wereld. Eisleck Trail, de Alpen of Nepal: droombestemmingen genoeg!

Naar de informantenlijst

Nieuw item

Lezingen en Workshops

Tussen 11u en 17u worden doorlopend vier lezingzalen bezet door wandelende en fietsende avonturiers die je met behulp van een beklijvende beeldreportage doen wegdromen van toekomstige expedities. Dichtbij of ver weg.

Tijdens de workshops geven ervaren wandelaars je tips over specifieke onderwerpen. Je kan vrij deelnemen aan een workshop. Iedere workshop duurt ongeveer een halfuur.

Naar  het programma

Nieuw item

Stand Grote Routepaden

Breng een bezoek aan de stand van Grote Routepaden.  Je vind ons in hal 2, C.20 Maak een praatje met onze enthousiaste vrijwilligers en snuister in ons ruim assortiment wandel- en fietsgidsen. Doe mee aan onze beurswedstrijd en win leuke prijzen! Bovendien ontvangt elke bezoeker een gratis exemplaar van ons magazine Op Weg.

Ben je nog geen lid? Dan kan je op de stand van Grote Routepaden lid worden aan het beursvoordeeltarief van € 30 in plaats van € 35. Zomaar 5 euro korting!

Naar onze producten

Nieuw item

Wandelroute van het Jaar 2020

Op zaterdag 15 februari reikt de Fiets en Wandelbeurs een trofee uit aan de mooiste nieuwe wandelroute van het jaar. De jury selecteerde een shortlist van drie routes, waarbij ook onze Streek-GR Waas- en Reynaertland. Wie weet lapt de sluwe vos Reynaert het weer, en bezorgt hij ons  een trofee.

In de afgelopen jaren is de strijd om de bijbehorende Wandeltrofee uitgegroeid tot de uitverkiezing van de beste wandelroute in de Benelux. Het gaat daarbij om trajecten die nieuw of recentelijk ingrijpend gewijzigd zijn. Een jury van ervaren wandelaars gaat elk jaar op pad om routes te testen aan de hand van criteria als bewegwijzering, landschap, ondergrond etc.

Meer info

Nieuw item

Eén weekend, drie beurzen

Een ticket voor de Fiets en Wandelbeurs  geeft ook gratis toegang tot  E-bike Challenge en Mount Expo.  Op E-bike chalenge tonen tal van exposanten hun nieuwste e-bikes en krijg je de kans om een e-bike, een e-mountainbike of een speed pedelec te testen. Elk op een gescheiden parcours, veiligheid voor alles. En dan is er nog Mount Expo, de beurs voor bergfanaten. Van bergwandelen tot klimmen en alpinisme, van infostands en materiaal tot inspirerende lezingen en workshops, je ontdekt het allemaal.

Meer info

Nieuw item

Praktisch

Flanders Expo, Gent
Maalkouter 1
9051 Gent.

De beursdeuren zijn open van 10u tot 17u. We stimuleren alle bezoekers om met het openbaar vervoer te komen. Reis naar station Gent-Sint-Pieters. Neem tram 1 aan de voorzijde van het station. Die brengt je in 10 min tot recht voor Flanders Expo. Kom je met de wagen, dan kost een parkingticket € 5.

Bereid je bezoek thuis reeds voor en bekijk de plattegrond.

Bestel je ticket met 4,5 € korting. Het voordeelticket kost € 5 in plaats van € 9,5 Dit voordeeltarief is geldig tot en met 14 februari 2020. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

Bestel je ticket