Deze website gebruikt cookies.

Fietsen
Langeafstandsfietsen Naar Inhoud

Langeafstandsfietsen

Langeafstandsfietsen of een fietsreis ondernemen daar komt in de praktijk heel wat bij kijken. Je fietst in lijn door diverse regio's en soms doorkruis je zelfs verschillende landen. Hoeveel kilometers je op een dag aflegt, kies je volledig zelf.

Maar hoe pak je dat nu aan? De reisbeleving start al bij de voorbereiding en vormt deel van het plezier. Beslis waar je naartoe trekt en welke route(s) je wil volgen. Elke streek, elk land  heeft zijn eigen kenmerken. Als algemene regel geldt: hoe verder weg je gaat, met hoe meer zaken je dient rekening te houden. Fietsen kan je in principe overal maar de beleving varieert sterk naargelang de bestemming.

Nieuw item

Naast de bestemming is ook je uitrusting een zeer bepalende factor. Blijf je in de buurt, in Vlaanderen of Nederland bijvoorbeeld, dan liggen de eisen van je uitrusting en pak lager dan wanneer je naar de andere kant van Europa of misschien zelfs de wereld trekt. Hoe verder weg, hoe hoger de nood aan een betrouwbare fiets en uitrusting. Zorg steeds dat je fiets in orde staat voor je vertrekt, dat scheelt gedoe onderweg. Ook een introductie fietsherstel kan een hulp zijn als je er vaak of voor langere tijd op uit trekt.

De uitrusting is dus een persoonlijk en zeer variabel gegeven. In de rubrieken 'Met welke fiets' en 'Wat neem je mee?' geven we je alvast wat voorbeelden en tips mee.

Waar je gaat logeren onderweg heeft nogal wat consequenties voor je paklijst en de prijs van je reis. Slapen in een hotel is comfortabel maar duurder. Ga je voor kamperen dan reis je budgetvriendelijker maar moet je tijdens het fietsen ook rekening houden met het gewicht van je kampeerspullen. Beslis weloverwogen en op maat van je eigen behoeften en mogelijkheden.

Nieuw item

Langeafstandsfietsen kan uiteraard ook met kinderen. Plezier verzekerd!

Start je voorbereiding met de vraag waarom je wil gaan fietsen met kinderen. Vind je het leuk om samen op weg te zijn en te zien hoe kinderen de wereld ontdekken? Of wil je dat je kind(eren) op vakantie meer zien dan een zwembad en pretparken? Ben je op zoek naar een bijzonder avontuur? Of wil je familietradities doorgeven? ... Beantwoord de vraag eerlijk en vertrek met de juiste instelling. Maar vooral, vertrek!

Nieuw item