Deze website gebruikt cookies.

GR 561 Kempen-Maaspad

De GR 561 start aan de Schaffense Poort in Diest en eindigt op de oude Sint-Servaasbrug in Maastricht. Op je tocht van 221 km rond de Limburgse Kempen, kom je vaak heel de dag geen levende ziel tegen. Je trekt haast voortdurend door natte beemden, door bossen en woeste heidegebieden en ontdekt de Kempense natuur in al zijn facetten. Het aantal onverharde wegen op dit GR-pad is bijzonder groot.

  • leden: 18,00
  • niet-leden: 20,00
Op voorraad Direct leverbaar

leverperiode: 3 à 5 dagen

  • Taal NL
  • Route GR 561
  • Kaartschaal 1:25.000
  • Datum uitgifte 2024
  • Uitgever Grote Routepaden
  • ISBN 9789492608208
  • Afmetingen 125 mm x 210 mm

Meer info

GR 561 Kempen-Maaspad is één van de meest groene langeafstandspaden in Vlaanderen. De route is een aaneenschakeling van natuurgebieden, met natte beemden en moerassen, vennen en heide. Je wandelt langs kanalen, rijk begroeide rivieroevers, beekvalleien en watermolens. De route maakt een uitstapje over de grens en voert door donkere Kempische bossen en resten van het mijnwerkersverleden. De klim naar het Kempens plateau beloont je met haast eindeloze vergezichten. En tenslotte daal je naar Maastricht, de meest ‘Belgische’ van alle Nederlandse steden.

De gids is opgebouwd uit 4 delen. Bij het begin van elk deel vind je een tabel met afstanden en suggesties voor dagetappes. Maar je kunt even goed met de kaarten en de tabellen zelf eigen etappes uitstippelen. Op elke kaart vind je de afstand tussen de referentiepunten op die kaart. Ook zie je waar er openbaar vervoer, winkels, horeca en eventueel logies in de buurt van het traject te vinden zijn.  Daarnaast krijg je ook een nauwkeurige routbeschrijving, aangevuld met achtergrondinformatie over bezienswaardigheden, natuur en landschap. De vele foto's zorgen voor een aantrekkelijk geheel. Achteraan in de gids staat een overzicht van de actuele mogelijkheden om het traject te gebruiken in combinatie met het openbaar vervoer.

Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

Klik hier voor een dynamische kaart met het verloop van de de GR 561, een hoogteprofiel, een beknopte routebeschrijving en suggesties om te overnachten in de buurt van het GR-pad. Ook de gpx-track kan je er in verschillende formaten  gratis downloaden.

Deze gids is een grondig herwerkte uitgave van de gelijknamige gids uit 2020. 

Gerelateerde producten

Gerelateerde routes