Deze website gebruikt cookies.

GR 5A, Europa's langste rondwandeling

1 juni 2021
Nieuw item

Sinds 1 juni ligt een sterk verbeterde versie van de GR 5A-topogids in de GR-webshop. De GR 5A Wandelronde van Vlaanderen is nog een beetje langer geworden en behoudt vanzelfsprekend zijn titel van langste rondwandeling van Europa. In 582 km verkent het pad de grenzen van Oost- en West-Vlaanderen

Alle bestaande trajectverbeteringen werden uiteraard geïmplementeerd, maar ook enkele nieuwe en heel ingrijpende, voornamelijk in West-Vlaanderen. Eenmaal uit het centrum van Brugge gaat het pad op zoek naar het Fort van Beieren, langs de oostkant van de Damse Vaart. In het zuiden van de provincie is de doortocht door het Land van Mortagne de opmerkelijkst nieuwigheid, met het Mortagnebos en Bellegembos als hoogtepunt, verbonden door talrijke smalle paadjes en wegeltjes. Wie langs de kust wandelt, zal aangenaam verrast worden door de Cabourduinen in De Panne en de ontmoeting met Albert Einstein in De Haan. Vooraleer je het station van Brugge bereikt, krijg je nog de kans om het Tudor-domein en het kasteel van Tillegem te bewonderen. De opmerkelijkste verbetering in Oost-Vlaanderen is de doortocht door het centrum van Ronse, met zijn parken en gezellige pleintjes rond de Sint-Hermesbasiliek. Daarnaast zijn er nog tientallen kleinere trajectverbeteringen, onder meer in Aspelare, Dendermonde en Oostende.

Onze vrijwilligers hebben alles gedaan om enkel het beste van West- en Oost-Vlaanderen voor te schotelen. Klinkt veelbelovend, toch? Maar ga het deze zomer vooral zelf ontdekken! Door de vlotte bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de talrijke overnachtingsmogelijkheden onderweg is de route gemakkelijk op te delen in etappes naar ieders voorkeuren en mogelijkheden. Geen probleem, op de routepagina van onze website vind je alle trajectwijzigingen. De bestanden staan in volgorde van de gids en kan je gratis downloaden.

Bestel de gids