Deze website gebruikt cookies.

Agenda

GR tochten Oost-Vlaanderen

GR Oost-Vlaanderen organiseert maandelijks dagtochten over de mooiste GR-paden in de nabije omgeving. Je hebt hierbij de keuze uit de Treinwandelingen of de Vrij(e)dagwandelingen. Aanvullend worden er ook weekends en meerdaagse trektochten georganiseerd.

De wandelactiviteiten zijn voorbehouden aan wie zich als lid aansluit bij onze vereniging Grote Routepaden. Niet-leden zijn welkom ter kennismaking met de vereniging en de activiteiten. Wie graag blijft meestappen wordt gevraagd zich na maximum 3 tochten in regel te stellen met het lidmaatschap. Dit lidmaatschap geldt per adres, dus voor alle gezinsleden die op hetzelfde adres gedomicilieerd zijn.

Nieuw item

Treinwandelingen

WAT?

Graag hadden we termijn weer de Treinwandelingen georganiseerd. Dit zijn dagtochten op zondag over de mooiste GR-paden in onze streken.  De afstand bedraagt ruim 20 km. De verplaatsing gebeurt met het openbaar vervoer. Iedereen brengt zijn eigen picknick mee.

Wegens gebrek aan een coördinator en begeleider van deze tochten, zijn er momenteel geen zondagse Treinwandelingen.

VERZAMELPLAATS?

PRIJS?

MEER INFO?

Zou je graag eens een zondagse Treinwandeling organiseren, neem dan contact op met Geert Creve via mail: geert.creve@telenet.be.

Vrij(e)dagwandelingen

WAT?

De Vrij(e) dagwandelingen zijn dagtochten in de dichte omgeving en vinden steeds plaats op vrijdag, telkens om 10 u (tenzij anders vermeld). De afstand varieert tussen 15 en ruim 20 km. Iedereen is verantwoordelijk voor eigen vervoer. Je brengt zelf je picknick mee.

VERZAMELPLAATS?

Iedereen komt met eigen vervoer naar de afgesproken plaats.

PRIJS?

Per deelnemer en per tocht vragen we een bijdrage in de onkosten van € 1,5 (leden) of € 2,5 (niet leden).

CONTACT?

Heb je nog bijkomende vragen over de Vrij(e)dagwandelingen, mail dan naar william.vyncke@gmail.com

VERANTWOORDELIJKHEID?

De tochtleider en deelnemers maken gebruik van de openbare weg als individuele voetganger. Ze stappen bij voorkeur links op de weg achter elkaar, op de uiterste rand van de weg indien geen voet- of fietspad of een gelijkgrondse berm aanwezig is (Wegcode Artikel 42). De tochtleider is geen (groeps)leider zoals opgenomen in de verkeerswetgeving. Hij neemt geen verantwoordelijkheid op inzake verkeer voor de deelnemers.
Je wordt ook geacht om de regelgeving met betrekking tot bossen, private domeinen, jacht e.a. te respecteren. Inbreuken zijn je persoonlijke verantwoordelijkheid en niet te verhalen op de tochtorganisator.