Deze website gebruikt cookies.

GR tochten Oost-Vlaanderen

GR Oost-Vlaanderen organiseert maandelijks dagtochten over de mooiste GR-paden in de nabije omgeving. Je hebt hierbij de keuze uit de Treinwandelingen of de Vrij(e)dagwandelingen. Aanvullend worden er ook weekends en meerdaagse trektochten georganiseerd.

De wandelactiviteiten zijn voorbehouden aan wie zich als lid aansluit bij onze vereniging Grote Routepaden. Niet-leden zijn welkom ter kennismaking met de vereniging en de activiteiten. Wie graag blijft meestappen wordt gevraagd zich na maximum 3 tochten in regel te stellen met het lidmaatschap. Dit lidmaatschap geldt per adres, dus voor alle gezinsleden die op hetzelfde adres gedomicilieerd zijn.

Nieuw item

Treinwandelingen

WAT?

De Treinwandelingen zijn dagtochten op zondag over de mooiste GR-paden in onze streken.  De afstand bedraagt ruim 20 km. De verplaatsing gebeurt met het openbaar vervoer. Iedereen brengt zijn eigen picknick mee.

VERZAMELPLAATS?

We spreken af in het station van Gent St. Pieters, vanwaar we samen verder reizen. Het vertrekuur varieert per tocht.

PRIJS?

Per deelnemer en per tocht vragen we een bijdrage in de onkosten van € 1 (leden) of € 2 (niet leden). Je betaalt ook zelf je treinticket. Wie regelmatig deelneemt, koopt best een Railpass (10 enkele ritten voor de prijs van 83 €, geldig voor 1 jaar). Kom je voor de eerste keer mee, dan kun je mee op het Railpass van de begeleiding. Graag een seintje op voorhand.

MEER INFO?

Heb je nog bijkomende vragen over de treinwandelingen, bel naar Johan Maenhout 050 713922 of mail naar geert.creve@telenet.be.

Vrij(e)dagwandelingen

WAT?

De Vrij(e) dagwandelingen zijn dagtochten in de dichte omgeving en vinden steeds plaats op vrijdag, telkens om 10 u (tenzij anders vermeld). De afstand varieert tussen 15 en ruim 20 km. Iedereen is verantwoordelijk voor eigen vervoer. Je brengt zelf je picknick mee.

VERZAMELPLAATS?

Iedereen komt met eigen vervoer naar de afgesproken plaats.

PRIJS?

Kostendelend

CONTACT?

Heb je nog bijkomende vragen over de Vrij(e)dagwandelingen, mail dan naar william.vyncke@gmail.com

VERANTWOORDELIJKHEID?

De tochtleider en deelnemers maken gebruik van de openbare weg als individuele voetganger. Ze stappen bij voorkeur links op de weg achter elkaar, op de uiterste rand van de weg indien geen voet- of fietspad of een gelijkgrondse berm aanwezig is (Wegcode Artikel 42). De tochtleider is geen (groeps)leider zoals opgenomen in de verkeerswetgeving. Hij neemt geen verantwoordelijkheid op inzake verkeer voor de deelnemers.
Je wordt ook geacht om de regelgeving met betrekking tot bossen, private domeinen, jacht e.a. te respecteren. Inbreuken zijn je persoonlijke verantwoordelijkheid en niet te verhalen op de tochtorganisator.