Deze website gebruikt cookies.

Grote Routepaden in Coronatijden

6 mei 2020

Over de impact van Corona is al heel wat inkt gevloeid. Grote Routepaden laat conclusies en voorspellingen over aan de specialisten, maar maakte wel een kleine balans op. Nu iedereen massaal gaat fietsen en wandelen, stromen er veel meer vragen binnen in onze mailbox. Vragen die we dankzij de expertise van onze vrijwilligers met de nodige zorg beantwoorden. De bestellingen in onze webshop schoten de afgelopen weken de hoogte in, waarbij vooral de Belgische topogidsen en het GR-lidmaatschap populair zijn. Jullie hebben ook duidelijk de weg naar onze vernieuwde website gevonden; de statistieken bereiken ongekende pieken. Maar wat ons vooral blij maakt, is dat jullie op ontdekking gaan en de verborgen GR-pareltjes en fietsroute dicht bij huis (her)ontdekken.

GR-PAD OF LF-ROUTE IN DE BUURT?

Misschien passeert er wel een stukje GR-pad bij je in de buurt? Wit of geel-rode streepjes die je al lang eens had willen volgen, maar waarvoor je nooit de tijd vond...Op deze site kan je het routeverloop van alle GR- en LF-routes in Vlaanderen in detail bestuderen. Op deze overzichtspagina kan je in het zoekveld jouw gemeente ingeven, en zien welke GR in je buurt ligt. Fietsers kunnen hier terecht.

TOCHTSUGGESTIES

Op onze website vind je een schatkist aan wandel- en fietsinspiratie. Zo hebben we 116 Dagstappers gebundeld, die je gratis kan downloaden. Dagstappers zijn lusvormige dagtochten die zoveel mogelijk over GR-paden gaan. De lengte varieert van 20 tot 26 km. De meeste tochten kunnen ingekort worden tot 7 à 15 km. Voor GR-leden zijn we recent ook gestart met tochtsuggesties: fiets- en wandelsuggesties die nauwkeurig uitgestippeld en getest zijn door onze GR-vrijwilligers. Het aanbod is momenteel nog beperkt, maar zeker het raadplegen waard.

MAAK PLANNEN

We mogen momenteel geen meerdaagse of verre tochten maken. Maar de voorbereiding is deel van het reisplezier. En misschien heb je daar nu wel iets meer tijd voor? Wij helpen je graag met onze artikeldatabank, een handige tool voor wie op zoek is naar info over een bepaalde streek, route of thema. In deze databank kunnen leden alle artikels opzoeken die in Op Weg verschenen van 2014 tot nu. Bij heel wat artikels vind je de gpx-track, een interactieve kaart of een uitgebreide steekkaart met de uitgewerkte dagetappes, de logies, info over hoe je de reisbestemming kunt bereiken, ...