Deze website gebruikt cookies.

Agenda

GR tochten Limburg

Nieuw item

WAT?

GR Limburg organiseert maandelijks een begeleide dagtocht over de mooiste GR-paden in onze streken. Ook halve dagtochten en meerdaagse tochten worden op regelmatige basis aangeboden. De verplaatsingen en de pendel (terug naar startplaats) gebeuren met de auto en/of het openbaar vervoer.  GR-Limburg loopt zijn tochten in groep tegen een snelheid van ongeveer 5 km per uur. Een goede algemene conditie en stevige wandelschoenen zijn zeker aanbevolen. Zorg ook voor een lunchpakket en voldoende drank.

WIE?

De wandelactiviteiten  zijn voorbehouden aan wie zich als lid aansluit bij onze vereniging Grote Routepaden. Niet-leden zijn zeker welkom ter kennismaking met de vereniging en de activiteiten! Wie graag blijft meestappen wordt gevraagd zich na maximum 3 tochten als niet-lid in regel te stellen met het lidmaatschap. Dit lidmaatschap geldt per adres, dus voor alle gezinsleden die op hetzelfde adres gedomicilieerd zijn.

VERZAMELPLAATS?

- Carpoolparking Diepenbeek langs de Verbindingslaan te Diepenbeek,  te bereiken via afrit 30 van de E313 richting Diepenbeek.
- Carpoolparking Lummen langs de Zes Septemberstraat te Lummen, te bereiken via afrit 26 van de E314 richting Beringen.
- Je kan ook rechtstreeks naar de vertrekplaats van de wandeling rijden, mits telefonisch overleg met de tochtverantwoordelijke.

De chauffeurs krijgen van elke ‘meerijder’ een vergoeding van 0,07 €/km.

PRIJS?

Voor € 10 per jaar ontvang je per mail de GRimburger, het tweemaandelijks contactblad voor leden van GR-Limburg.

VERANTWOORDELIJKHEID?

De tochtleider en deelnemers maken gebruik van de openbare weg als individuele voetganger. Ze stappen bij voorkeur links op de weg achter elkaar, op de uiterste rand van de weg indien geen voet- of fietspad of een gelijkgrondse berm aanwezig is (Wegcode Artikel 42). De tochtleider is geen (groeps)leider zoals opgenomen in de verkeerswetgeving. Hij neemt geen verantwoordelijkheid op inzake verkeer voor de deelnemers.
Je wordt uiteraard geacht om de regelgeving met betrekking tot bossen, private domeinen, jacht e.a. te respecteren. Inbreuken zijn je persoonlijke verantwoordelijkheid en niet te verhalen op de tochtorganisator.

MEER INFO EN CONTACT?

Ronny Pecinovsky. Bel +32(0)486 86 33 07 of mail naar ronny.pe@telenet.be

Naar de wandelkalender van GR Limburg