Deze website gebruikt cookies.

Agenda

GR tochten Vlaams-Brabant

Nieuw item

WAT?

GR Vlaams-Brabant organiseert maandelijks een dagtocht over de mooiste GR-paden in onze streken. Elke derde zondag van de maand vertrekt een bus vanuit Machelen, Kampenhout en Leuven richting vertrekplaats. Die kan in Wallonië, de Ardennen, de Hoge Venen e.a. liggen, maar ook in Vlaanderen zelf  en occasioneel zelfs even over de grens. De tochten zijn ongeveer 25 km lang, maar kunnen met behulp van de bus ingekort worden (tot +- 20 km). Hoogteverschillen zijn afhankelijk van de bestemming. De gekozen trajecten zijn in principe verkeersluw, en bij voorkeur zoveel mogelijk onverhard. De tochten zijn niet geschikt voor kleine kinderen. Van het vertrekpunt wandel je op eigen tempo richting eindpunt. Het is dus geen luswandeling, maar een wandeling in lijn.

Je ontvangt via e-mail een trajectbeschrijving (tekst) met kaartje (in pdf-format) en een GPX-bestand (voor gebruik met GPS-toestel of smartphone). Onderweg baseer je je hierop, in combinatie met de GR-markering op het terrein. Je kunt dus volledig individueel en in eigen tempo stappen, maar eventueel ook aansluiten bij een groepje wandelaars dat aan jouw tempo stapt. Tijdens de wandeling wacht de bus op vooraf aangeduide plaatsen. 's Middags kan je picknicken (zelf mee te brengen). Om 17u30 vertrekt de bus vanop het eindpunt naar huis.
Enkele malen per jaar worden er luswandelingen georganiseerd (zonder de bus, dus met eigen vervoer).

WIE?

De wandelactiviteiten zijn voorbehouden aan wie zich als lid aansluit bij onze vereniging  Grote Routepaden.  Niet-leden zijn welkom ter kennismaking met de vereniging en de activiteiten. Wie graag blijft meestappen wordt gevraagd zich na maximum 3 tochten in regel te stellen met het lidmaatschap. Dit lidmaatschap geldt per adres, dus voor alle gezinsleden die op hetzelfde adres gedomicilieerd zijn.

OPSTAPPLAATSEN?

- Machelen: Carpool Vilvoorde, Haachtsesteenweg 755, 1830 Machelen - parking gelegen aan kruising van N21 (= Haachtsesteenweg) met N211 (= Luchthavenlaan)
- Kampenhout-Sas: parking "Park & Ride" bovenop de rotonde op de N26 Leuven-Mechelen
- Leuven: parking Bodart (hoek Ring rond Leuven met N264, de toegangsweg tot E40)

PRIJS?

€ 18 per persoon. Deelname zonder gebruik bus is bespreekbaar. 
Over te schrijven op Bankrekening van GR Vlaams-Brabant: IBAN: BE17 0011 6805 6721

ANNULATIE?

Annulatie na inschrijving kan, maar er gelden duidelijke afspraken. Alle concrete afspraken kunnen via mail of telefoon (0477-73 64 32) opgevraagd worden.

UITRUSTING?

Voorzie degelijk wandelschoeisel, aan de weersomstandigheden aangepaste wandelkledij, picknick, versnapering, drank,... Dagrugzakken, bagage zoals reservekledij en –schoeisel, wandelstokken,... worden altijd opgeborgen in de bagageruimte van de autocar (er is een zone voorzien per opstapplaats). Na de wandeling mag je de bus niet betreden met vuile wandelschoenen, noch met modderige of natte wandelkledij.

VERANTWOORDELIJKHEID?

Aangezien er niet in groep gestapt wordt, is de tochtorganisator van GR Vlaams-Brabant geen groepsleider zoals gestipuleerd in het verkeersreglement. Als deelnemer maak je bij tochten van GR Vlaams-Brabant gebruik van de openbare weg als individuele voetganger: je moet altijd het verkeersreglement naleven en je kunt bij een verkeersongeval dus geen persoonlijke verantwoordelijkheid leggen bij de tochtorganisator. Je wordt uiteraard geacht om de regelgeving met betrekking tot bossen, private domeinen, jacht e.a. te respecteren. Inbreuken zijn je persoonlijke verantwoordelijkheid en niet te verhalen op de tochtorganisator.

MEER INFO EN CONTACT?

Voor extra informatie over de activiteiten van GR Vlaams-Brabant, voor inschrijvingen, annulaties:
GRbusbrabant@gmail.com | GSM: 0477-73 64 32 (bij voorkeur ’s avonds of in het weekend). Dit gsm-nummer is tevens  het noodnummer op de dag van de wandeling.

Naar de wandelkalender van GR Vlaams-Brabant

Dankzij de bustochten van GR Vlaams-Brabant blijf ik wandelen. Zeer goede organisatie en mogelijkheid tot individueel wandelen.

Lut B, Ledenenquête

Nieuw item