Deze website gebruikt cookies.

Agenda

GR tochten West-Vlaanderen

GR West-Vlaanderen organiseert maandelijks dagtochten over de mooiste GR-paden in de nabije omgeving. Je hebt de keuze uit bustochten op zondag of donderdagtochten. Aanvullend wordt ook af en toe een weekend georganiseerd.

De wandelactiviteiten zijn voorbehouden aan wie zich als lid aansluit bij onze vereniging Grote Routepaden. Niet-leden zijn welkom ter kennismaking met de vereniging en de activiteiten. Wie graag blijft meestappen wordt gevraagd zich na maximum 3 tochten in regel te stellen met het lidmaatschap. Dit lidmaatschap geldt per adres, dus voor alle gezinsleden die op hetzelfde adres gedomicilieerd zijn.

Voor uitgebreide info over het wandelprogramma, kan je je inschrijven voor de digitale nieuwsbrief van de West-Vlaamse GR-stappers.

Nieuw item

Bustochten op zondag

WAT?

Elke maand vertrekt vanuit West-Vlaanderen een bus richting een vertrekplaats. Die kan elders in Vlaanderen liggen, in Wallonië of zelfs even over de landsgrenzen heen. De tochten zijn haalbaar voor iedereen die 4 km/u kan stappen. Stap je graag in groep dan is er keuze uit een lange tocht van 20 à 25 km aan een gemiddeld tempo, of een kortere wandeling van 18 à 20 km aan een trager tempo. Beide groepen hebben een tochtleider. 's Middags is er meestal een café of picknickplaats voorzien waar de picknick kan genuttigd worden. Beide groepen komen ongeveer op hetzelfde moment aan op de eindbestemming waar we terug opgepikt worden door de bus. Ook individueel stappen met topo-kaart en uitvoerige trajectbeschrijving is mogelijk. De bus voert je veilig naar de startplaats en we spreken vervolgens af aan de eindbestemming op het vertrekuur van de bus huiswaarts.

OPSTAPPLAATSEN?

Afhankelijk van de tocht worden 2 van de volgende opstapplaatsen voorzien (waarvan minstens 1 makkelijk met de trein bereikbaar is):

- Brugge: carpoolparking Autobaan aan afrit 7 van de E40, Loppem
- Ieper: NMBS-station
- Kortrijk: carpoolparking Oudenaardesteenweg aan afrit 3 van de E17, Kortrijk-Oost
- Roeselare: Kop van de Vaart = het kruispunt van de Jules Lagaestraat met de Kaaistraat op 600 m van het station van Roeselare
- Veurne: carpoolparking Bakkerijmuseum, Ieperse Steenweg aan afrit 1a van de E40, Veurne

HOE INSCHRIJVEN?

Inschrijvingen gebeuren via de website van Grote Routepaden (Kalender West-Vlaanderen).

De inschrijving is pas volledig als ook het inschrijvingsgeld betaald is. Bij overboeking is de volgorde van betaling zoals die op de rekening komt van GR West-Vlaanderen bepalend voor de deelname.

De deelname prijs bedraagt € 22 voor leden van GR (en hun huisgenoten) en € 27 voor niet-leden.

Bij vroege inschrijvingen (inclusief betaling op onze rekening) ten laatste 16 dagen voor een tocht (een vrijdag dus) ontvangt iedere ingeschrevene op de bus een bonnetje voor een gratis koffie, thee, choco, … bij de ochtendstop.

ANNULATIE

Annuleringen gebeuren per mail aan zondagtochten.wvl@groteroutepaden.be. Bij annuleringen vanaf de vrijdag voor de tocht is er geen terugbetaling. Bij annuleringen ten laatste op de donderdag voor de tocht wordt de helft terugbetaald.

UITSTELLEN DEELNAME

Een deelname aan een tocht kan kosteloos uitgesteld worden als aan onderstaande voorwaarden voldaan is:

1. men effectief ingeschreven is voor de betreffende tocht (inclusief betaling op onze rekening ten laatste de donderdag voor de tocht).
2. men effectief deelgenomen heeft aan 1 van de 4 voorgaande tochten.
3. het uitstellen gemeld wordt aan zondagtochten.wvl@groteroutepaden.be ten laatste de donderdag voor de tocht.
4. bij de melding van uitstel meegedeeld wordt naar welke van de 4 volgende tochten uitgesteld wordt; deze keuze kan niet meer veranderd worden. De deelnemer moet voor die tocht niets meer doen.
5. het uitstellen van de deelname is slechts eenmaal mogelijk binnen 12 maanden.
6. bij een uitgestelde deelname heeft men geen recht op een gratis ochtenddrank.
7. bij annulering van een uitgestelde deelname is er geen terugbetaling mogelijk.

Meerdaagse activiteiten

WAT?

Elk jaar wordt er een Winterweekend (januari) en een Pinksterweekend georganiseerd.

In augustus vindt jaarlijks de Rando zonder grenzen plaats: een wandelweekend met de Franse wandelvrienden, afwisselend in België en Frankrijk.

Tweejaarlijks wordt er ook een meerdaagse trektocht georganiseerd. Deze meerdaagse trektocht is afwisselend in het hooggebergte tijdens de zomervakantie of in het middengebergte tijdens het voorjaar.

CONTACT?

Van zodra meer info bekend is omtrent deze activiteiten, kan je deze vinden in de Wandelkalender van GR West-Vlaanderen.

Donderdagtochten

WAT?

Deze lusvormige dagtochten gaan steeds door in West-Vlaanderen  of in de nabije omgeving. Iedereen brengt zijn eigen picknick mee. Indien mogelijk wordt op voorhand een afspraak gemaakt met café waar we deze zonder meerprijs mogen nuttigen.

VERZAMELPLAATS?

De vertrekplaats wordt op voorhand gecommuniceerd. Bedoeling is dat iedereen er op eigen houtje geraakt maar we bieden wel de mogelijkheid om te carpoolen. Het gebruikelijk tarief om mee te rijden is 6 eurocent per kilometer.

Op deze pagina kan je de carpoollijst bekijken. Je kan kiezen om met iemand mee te rijden of zelf een aanbod doen om mensen mee te nemen.

PRIJS?

GR-leden betalen € 2 en niet-leden € 3.
Dit bedrag is ter plekke te betalen aan de tochtleider.

INSCHRIJVEN?

Aanmelden en inschrijven kan enkel via deze link.

CONTACT?

Heb je vragen over deze tochten of hulp nodig bij het aanmelden, contacteer dan Filip Savat. Bel +32(0)485 59 34 44 of mail naar filip.savat@groteroutepaden.be.

VERANTWOORDELIJKHEID?

De tochtleider en deelnemers maken gebruik van de openbare weg als individuele voetganger. Ze stappen bij voorkeur links op de weg achter elkaar, op de uiterste rand van de weg indien geen voet- of fietspad of een gelijkgrondse berm aanwezig is (Wegcode Artikel 42). De tochtleider is geen (groeps)leider zoals opgenomen in de verkeerswetgeving. Hij neemt geen verantwoordelijkheid op inzake verkeer voor de deelnemers. Je wordt uiteraard ook geacht om de regelgeving met betrekking tot bossen, private domeinen, jacht e.a. te respecteren. Inbreuken zijn je persoonlijke verantwoordelijkheid en niet te verhalen op de tochtorganisator.