Deze website gebruikt cookies.

Televisiereeks 'Dwars door België'

27 augustus 2020
Nieuw item

Met de rugzak doorkruist Arnout Hauben te voet en met een tent eigen land. Samen met zijn twee vrienden trekt Arnout langs de GR 129,  de langste GR-route van het land. De reis start in Brugge, de moeder aller Vlaamse steden, en eindigt in de oudste stad van Wallonië, Aarlen bij de grens met Luxemburg. Het bewegwijzerde pad is ruim 500 kilometer lang en loopt grotendeels langs onverharde wegen. In 23 etappes van iets meer dan 20 kilometer bereikt Arnout zijn einddoel. De tocht werd afgelegd in één lange trip en was al real-time te volgen op één.be.

Onderweg spreekt Arnout in zijn gekende stijl met de mensen die hij tegenkomt. Hij gaat langs de route op zoek naar grote en kleine verhalen uit de geschiedenis van ons land. Zo wordt Dwars Door België een avontuurlijk, optimistisch én historisch programma.

Bovendien inspireert dit wandelavontuur vlak bij huis heel wat kijkers om zelf op tocht te trekken. "Wandelen is het natuurlijke ritme van de mens. Zo heb je alles gezien, je hoeft je alleen maar over te leveren aan de traagheid." We horen het Arnout graag zeggen!

Bekijk hier de routepagina van de GR 129 met info over het traject, de gpx-track en de topogids.