Deze website gebruikt cookies.

Een verhaal van vele oorlogen, Op de fiets in het spoor van d’Artagnan

Vandaag liggen de graanvelden van Hauts-de-France er vredig bij, maar in het verleden waren zij getuige van heel veel krijgsgewoel. Tijdens onze fietsreis doorkruisen we de slagvelden van de Frans-Spaanse oorlogen en de Grote Oorlog...

 • Jaargang 2022 - nr 2
 • Pagina 48
 • Land Frankrijk
 • Auteur Guy Raskin

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikels

 • Arras-Lille (16) Franse nationale begraafplaats Notre-Dame-de-Lorette ‘Ring der Herinnering’

  Grote Routepaden

  Een verhaal van vele oorlogen, Op de fiets in het spoor van d’Artagnan

  Vandaag liggen de graanvelden van Hauts-de-France er vredig bij, maar in het verleden waren zij getuige van heel veel krijgsgewoel. Tijdens onze fietsreis doorkruisen we de slagvelden van de Frans-Spaanse oorlogen en de Grote Oorlog.

  Lees meer
 • 08-kasteel van Fontainebleau (1)

  Grote Routepaden

  In de schaduw van de Zonnekoning, Op de fiets in het spoor van d’Artagnan

  Als commandant van de musketiers voerde d’Artagnan heel wat opdrachten uit voor kardinaal Mazarin en koning Lodewijk XIV. Zo stond hij in voor de veiligheid van de koninklijke familie en begeleidde hij hen op vele reizen. Een fietstocht in het spoor van d’Artagnan brengt ons bijgevolg ook langs vele historische plekken in en rond Parijs.

  Lees meer
 • 16 Auch (3)

  Grote Routepaden

  In het spoor van d'Artagnan, Door de historische provincie Gascogne

  In de eerste aflevering (Op Weg 2020 6) fietsten we d’Artagnan achterna door ‘de Zuidelijke Nederlanden’, waar hij aan zijn einde kwam. Vandaag trekken we door Zuidwest-Frankrijk, meer bepaald door de oude provincie Gascogne, de geboortestreek van de vierde musketier, over de lieflijk glooiende heuvels tussen de grote rivieren Dordogne, Lot, Garonne en hun bijrivieren.

  Lees meer
 • P1010024 Solre-sur-Sambre

  Grote Routepaden

  In het spoor van d’Artagnan, Tussen Schelde en Maas

  ‘La Route Européenne d’Artagnan’ is voor ruiter en paard wat de Sint-Jacobsroute is voor wandelaar en fietser. Dit Europese project is de allereerste langeafstandsroute voor paarden, koetsen, mountainbikers en wandelaars, maar niet echt geschikt voor de langeafstandsfietser. Een klein tekort, waarvoor wij een volwaardig alternatief uitwerkten.

  Lees meer