Deze website gebruikt cookies.

Artikeldatabank

Op zoek naar informatie over een bepaalde streek? Stap je binnenkort een GR-pad of fiets je een lange-afstandsroute waar je meer over wil weten? In deze databank kun je alle artikels opzoeken die in Op Weg verschenen van 2014 tot en met nu! Vink in de linkerkolom je voorkeuren aan en je krijgt een overzicht van alle artikels die aan je criteria voldoen. Ben je op zoek naar een specifieke route of locatie, typ deze  dan links bovenaan in het zoekveld.

Bij heel wat artikels vind je als extra ledenvoordeel de gpx-track van de route, extra fotomateriaal, een interactieve kaart of een uitgebreide steekkaart met de uitgewerkte dagetappes, de logies, info over hoe je de reisbestemming het best kunt bereiken, ...

Bewaar je favoriete artikels! Klik op het hartje en vind ze later gemakkelijk terug bij 'Mijn favorieten'.

 • 4. Switserland - h. Gotthard Pass Descent

  Fietsen

  Kiezen voor traag en duurzaam

  Het is al jaren onze droom om een wereldreis te maken. We delen als koppel dezelfde passie en nieuwsgierigheid. We willen de wereld ontdekken, mensen leren kennen, op avontuur gaan en uren buiten spenderen in de mooiste landschappen. Daarom zijn we een aantal jaar geleden begonnen spaarcentjes aan de kant te zetten om die droom werkelijkheid te laten worden.

  Lees meer
 • zoutmeer

  Fietsen

  Gebeten door het virus | Steven Geirnaert en Heidi Renwa

  Fietsen van Hongarije naar China, zo zag het afgelopen jaar van Heidi en Steven er uit. Goed voor twintigduizend kilometer en veertig platte banden, maar vooral voor duizenden foto’s en ontelbare verhalen en vriendschappen.

  Lees meer
 • Trien Pauwels-min

  Grote Routepaden

  Mijn fiets tussen de verse vis

  “Als tiener droomde ik van verre, tot de verbeelding sprekende bestemmingen. Ik had zelfs een top drie vastgelegd.” Wie op die manier aan een interview begint, heeft reizigersbloed door de aderen stromen. En heeft een hoop jaren en reizen later heel wat te vertellen.

  Lees meer
 • Tajikistan-min

  Fietsen

  Passing by

  Jessie ontdekte enkele jaren geleden de vakantiefiets in Marokko en Kirgizië. Ludo had al wat fietservaring, onder andere in Toscane. Na een geslaagde test in Jordanië was de tijd rijp voor het grote avontuur samen: 14 maanden, 14 landen, 14.000 km…

  Lees meer
 • Fietsen

  Be ride back

  Na mijn humaniora las ik een sabbatjaar in om mijn grote droom waar te maken: een wereldreis per fiets. Een goede vriend vergezelt me tot Turkije, daarna ben ik op mezelf aangewezen. 20.000 km verder, na een tocht door 25 landen, zet ik mijn fiets aan de kant in Maleisië. Om mijn trektocht al liftend te eindigen in Indonesië. Een impressie van een bewogen jaar.

  Lees meer
 • Patagonia

  Wandelen

  Patagonian dreams

  13 maanden om je dromen waar te maken, daar weten Steve Behaeghel en Katrijn Van Nieuwenhuyse wel raad mee. In de zomer van 2012 maakten ze een tocht van 1000 km door Lapland, Europa’s laatste wildernis. In het najaar liepen ze gedurende 3 maanden de Great Himalayan Trail in Nepal, om na de jaarwisseling terug te keren naar hun lievelingsplek Patagonië. Al die omzwervingen beëindigden ze in schoonheid in de Andes.

  Lees meer
 • E9

  Wandelen

  Uitwaaien langs het Europese kustpad E9

  In 2002 beslisten mijn vrouw en ik op aanraden van een echte natuurliefhebber om in Nederland een stukje kustpad te wandelen. Dertien jaar later hebben we ongeveer 2500 km zand en zee achter de kiezen, vooral in Frankrijk. Aan de kust valt altijd wat te beleven!

  Lees meer
 • ALta Via

  Grote Routepaden

  Snuisteren door kaarten en gidsen

  “Weet je waarom deze job zo leuk is?” Dirk lacht wanneer hij de rollen van het interview even omdraait. “Omdat mensen hier vaak goedgemutst naar buiten gaan. Ze hebben veel meer dan een kaart of een gids gekocht: ze hebben de eerste stap van hun reis gezet. Het avontuur lonkt.”

  Lees meer
 • Foto

  Wandelen

  Een jaartje uitwaaien

  Eind november 2015 liepen Moiken uit Duitsland en José uit Portugal langs de Damse Vaart België binnen. Een half jaar eerder waren zij in Tallin aan hun tocht langs het Europese kustpad E9 begonnen. Een half jaar later eindigde hun grote kustavontuur in Lissabon. Wandelen leek hen gewoon leuker om een sabbatjaar te vullen dan de hele tijd vliegtuigen nemen.

  Lees meer
 • Verweggistan

  Fietsen

  Blogsprokkels uit Verweggistan

  Afgelopen voorjaar vertrokken vier GR-vrijwilligers op wereldreis. Guido en Agnes naar India, Marc en Marie-Josée nog verder Azië in. Bij wijze van proevertje enkele blogsprokkels.

  Lees meer
 • Getaande huid

  Fietsen

  Getaande huid

  11 maanden fietste Kathleen van Antwerpen naar Singapore, samen met Paul. Twee jaar na hun thuiskomst vertelt haar boek op een (h)eerlijke manier over loslaten en landen, over aftasten en bodem zoeken, over op reis gaan en uitkomen bij jezelf. En natuurlijk over het ultieme geschenk van het buitenleven: de ruwe schoonheid van een getaande huid

  Lees meer
 • Great Divide Mountainbike

  Fietsen

  The Great Divide Mountainbike Route

  Vier maanden, dat was de tijd die we hadden om er met ons 2,5 jarig zoontje op uit te trekken. Dat het op de fiets zou zijn, stond snel vast. Maar waar? Onze bucketlist was lang, maar de ene bestemming zou de grootouders al wat meer slapeloze nachten bezorgen dan de andere. We schrapten de écht avontuurlijke landen van de lijst: geen inentingen of malariapillen, geen onverstaanbare talen, geen ontvlambare regio, … Wat dacht je van Nieuw-Zeeland of Noord-Amerika? Hoe minder lang vliegen met een kleine dreumes, hoe liever. Noord-Amerika dus.

  Lees meer
 • Fietsen

  De Tour d’Europe van de dappere duo’s

  Ooit was het een mooie droom, daarna een geweldige belevenis en nu een dierbare herinnering. Annelies en Björn vertrokken begin juli 2016 met hun kinderen Vic en Liv (toen 7 en 9) voor een fietstocht van 14 maanden door Europa. “Velen zien alleen de bezwaren, wij beslisten ervoor te gaan. En we leerden: met een beetje flexibiliteit wordt véél mogelijk.”

  Lees meer