Deze website gebruikt cookies.

Magazine

Artikeldatabank

Op zoek naar informatie over een bepaalde streek? Stap je binnenkort een GR-pad of fiets je een lange-afstandsroute waar je meer over wil weten? In deze databank kun je alle artikels opzoeken die in Op Weg verschenen van 2014 tot en met nu! Vink in de linkerkolom je voorkeuren aan en je krijgt een overzicht van alle artikels die aan je criteria voldoen. Ben je op zoek naar een specifieke route of locatie, typ deze  dan links bovenaan in het zoekveld.

Bij heel wat artikels vind je als extra ledenvoordeel de gpx-track van de route, extra fotomateriaal, een interactieve kaart of een uitgebreide steekkaart met de uitgewerkte dagetappes, de logies, info over hoe je de reisbestemming het best kunt bereiken, ...

Bewaar je favoriete artikels! Klik op het hartje en vind ze later gemakkelijk terug bij 'Mijn favorieten'.

  • image021

    Wandelen

    Wandeltip: Lanaken

    Start van deze dagwandeling in de Limburgse Kempen is het Cultureel Centrum van Lanaken. De GR 561 brengt je al snel de bebouwde kom uit bij kasteel Pietersheim, één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Langs de ruïnes van het vroegere kasteel, die nu tot bezoekerscentrum worden gerestaureerd, ga je het domein Pietersheim in. Je passeert de kinderboerderij en de speeltuin en stapt dan het Nationaal Park Hoge Kempen binnen op een vlonderpad.

    Lees meer
  • 2208

    Wandelen

    Brugge die schone

    De GR 5A volgt in Brugge een prachtig groen traject langs de Vesten, aan de binnenkant van de oostelijke ring rond de stad. Sinds kort is er echter een nieuwe variant, dwars door de binnenstad, 4,2 km lang. Ideaal voor een mooie kringwandeling op zondagmiddag.

    Lees meer
  • Vlaamse GR

    Wandelen

    Vlaamse GR door een Hollandse bril

    De lucht is strak blauw als we in de belbus van Ieper naar Kemmel zitten. De GR 5A is het startpunt van onze drieweekse wandeltocht door België. Wat meteen opvalt zijn de vele oorlogskerkhoven en de eindeloze rijen witte kruisen, herinneringen aan de waanzin van de. grote oorlog.

    Lees meer
  • Goudzoekers fietsroute

    Wandelen

    Op zoek naar het witte goud

    Na een succesvolle eerste editie in 2009 krijgt de culinaire Goudzoekers Fietsroute een vervolg in 2010. Het is heerlijk fietsen langs de Molse kanalen, meren en bossen.

    Lees meer
  • Via Monastica

    Wandelen

    Op pelgrimstocht door de Lage Landen

    Ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan en het heilige Jacobusjaar 2010 ontwikkelde het Vlaamse Compostelagenootschap vier nieuwe pelgrimswegen door België. Christina Bloem verkende de Via Monastica.

    Lees meer
  • Achelse kluis

    Wandelen

    Grenstocht aan de Achelse Kluis

    De abdij Achelse Kluis ligt pal op de Belgisch–Nederlandse grens, een perfecte plaats dus om een grenswandeling te starten. De GR 561 is hierbij voor een deel je wit/rode leidraad.

    Lees meer
  • Denderoevers

    Wandelen

    Langs de oevers van de Dender

    Deze wandeltip brengt je langs de oevers van de Dender naar enkele gezellige Vlaamse dorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan. Als apotheose breng je optioneel een bezoekje aan de prachtige stadskern van Dendermonde.

    Lees meer
  • De Nete te Vorselaar

    Wandelen

    De Kleine Nete, te voet en per kano

    Vier dagen verlengd weekend is voor Katrijn en Steve het perfecte excuus om de oversteek te maken naar een Zwitserse Alpentop. Getuige daarvan de cover van deze Op Weg. Maar voor hen is het slechts een aanloop naar meer. Naar hoger, uitgestrekter, ongerepter.

    Lees meer
  • Hageland-min

    Wandelen

    GRand Cru Hageland

    40 jaar geleden begon een aantal wijnbouwers op de zuidhellingen van de Hagelandse heuvels opnieuw wijnstokken aan te planten. Vandaag kan het Hageland uitpakken met de titel ‘meest noordelijke wijnstreek van Europa’ en het label ‘kwaliteitswijn met gecontroleerde oorsprongsbenaming’. Een dagstapper met een slok wijngeschiedenis.

    Lees meer
  • kempen

    Wandelen

    Rondje Kempen

    Kanalen speelden een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Kempen. In 1846 begon men het Kempens Kanaal te graven om het chronische watertekort in de streek te verhelpen. Met de latere zijkanalen ontstond een net van waterwegen, waarvan het Albertkanaal de jongste en belangrijkste is. Het gehucht Bouwel, deelgemeente van Grobbendonk, ligt vlakbij de samenvloeiing van beide kanalen.

    Lees meer