Deze website gebruikt cookies.

De nieuwe Streek-GR Kust is klaar

26 juni 2023
Nieuw item

Tegelijk met de start van het zomers vakantieseizoen stellen we onze nieuwe Streek-GR Kust voor: 103 km wandelen tussen het station van De Panne en het bezoekerscentrum van Het Zwin.

Deze nieuwe Streek-GR toont dat de kust echt veel meer is dan dijk en strand. Tussen De Panne en Het Zwin leidt deze GR je langs de mooiste paden door duinen, duinbossen, natuurreservaten, parken, de bekendste badplaatsen, bijzondere kunstwerken en natuurlijk ook langs strand en zee. Lees er meer over in ons artikel in Op Weg.

De route loopt zoveel mogelijk over onverharde paden, vermijdt drukke wegen en varieert tussen strand of dijk, duinen, natuurreservaten, kuststeden, parken enz. Een tiental vrijwilligers zorgde er de voorbije maanden voor dat de hele route in beide richtingen perfect gemarkeerd is met geel-rode streepjes. Een blik op die markering vind je in deze korte video.

  • is 103 km lang
  • verkent de volledige Belgische kust, van de Franse tot de Nederlandse grens.
  • start en/of eindigt aan het station van De Panne en het bezoekerscentrum van het Zwin
  • is volledig bewegwijzerd in beide richtingen, via de geel-rode tekens van een Streek-GR.
  • dankzij de kusttram deel je de etappes in zoals je zelf wil en natuurlijk vind je overal aan de kust voldoende logeerplekken en horeca.Voorlopig is er nog geen topogids van de route, maar de markering is helemaal up to date en de gpx is beschikbaar op onze website.

Voorlopig is er nog geen topogids van de route, enkel een meertalige flyer. Maar de markering is helemaal up to date en de gpx is beschikbaar op de routepagina van de Streek-GR Kust op onze website.