Deze website gebruikt cookies.

Drie nieuwe Vlaamse GR-gidsen

10 februari 2020

Er rolden 3 nieuwe GR-gidsen van de persen om op weg te gaan langs verrassende en authentieke routes: de GR 128 Vlaanderenroute, de GR 561 Kempen-Maasland en de Streek-GR Dijleland. Trek er met deze nieuwe GR-gidsen op uit in eigen land! De mooiste plekjes worden aan elkaar geregen door onze langeafstandswandelpaden. Goed voor een actieve vakantie, kort of lang, met bovendien een ecologische voetafdruk van bijna nul.

De GR 128 Vlaanderenroute doet haar naam alle eer aan: dit GR-pad doorkruist gans Vlaanderen, van het West-Vlaamse Kemmel in het westen tot het Voerense Teuven in het uiterste oosten. Maar liefst 473 km wandelwegen leiden de wandelaar langs de verrassend rijke variatie aan natuurschoon en cultuurhistorisch erfgoed die Vlaanderen te bieden heeft.

Deze gids is een grondig herwerkte uitgave van de gelijknamige gids uit 2014. De ingrijpendste wijzigingen  aan het parcours situeren zich in Oost- en West-Vlaanderen.

Naar de routepagina

GR 561 Kempen-Maaspad is één van de meest groene langeafstandspaden in Vlaanderen. De route is een aaneenschakeling van natuurgebieden, met natte beemden en moerassen, vennen en heide. Je wandelt langs kanalen, rijk begroeide rivieroevers, beekvalleien en watermolens. De route maakt een uitstapje over de grens en voert door donkere Kempische bossen en resten van het mijnwerkersverleden. De klim naar het Kempens plateau beloont je met haast eindeloze vergezichten. En tenslotte daal je naar Maastricht, de meest ‘Belgische’ van alle Nederlandse steden.

Naar de routepagina

De Streek-GR Dijleland is een lus van 130 km die start in het historisch centrum van Leuven en die je in 7 dagetappes door de verrassende valleien van de Dijle en zijn zijrivieren de Voer, de Laan, de IJse en de Zenne voert. Begin en eindpunt van alle etappes zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer.

In de gids zijn tevens vijf luswandelingen opgenomen, opgebouwd uit deeltrajecten van de Streek-GR Dijleland en kruisende GR-paden. De lengte varieert van 20 tot 40 km. Ideaal voor een dagtocht of tweedaagse.

Naar de routepagina