maa 20 Nov

Twee GR-routes genomineerd voor Wandelroute van het Jaar

Twee GR-routes genomineerd voor Wandelroute van het Jaar

De strijd om de eretitel 'Wandelroute van het Jaar' is in volle gang. Na een eerste selectie door de jury blijven er 10 kanshebbers over. En wat zijn we trots dat 2 van onze routes genomineerd zijn!

Volgens het oordeel van de jury is het  vernieuwde traject van Eben Emael naar Lanaken op de GR 5 een hele verbetering tegenover het oude. Nu kom je door de spectaculaire mergelgroeve en langs enkele vestingwerken van Maastricht. Het traject door De Maten is veel avontuurijker met zijn kronkelende smalle (en vaak natte) paadjes volgens het juryrapport. Het aandeel onverhard is OK.

GR 512, de vernieuwde Brabantse Heuvelroute, start met mooie doorgang door Diest langs het oude centrum en Begijnhof. De route doet zijn naam Brabantse Heuvelroute al meteen alle eer aan. In Diest ging het al steil omhoog naar de Citadel. Het traject door het Meerdaalwoud is heel afwisselend: allerlei soorten paden, brede dreven met statige bomen, spannende supersmalle kronkelpaadjes tussen struikgewas en alles wat daartussen zit. Ook het reliëf verandert steeds: van vlak via vals plat tot kleine heuveltjes. Zeer mooi,  aldus de jury.

Nu is het spannend afwachten tot 10 februari 2018, waar tijdens de Fiets en Wandelbeurs, één route met de titel 'Wandelroute van het  Jaar' bekroond wordt.  Maar wat de jury ook oordeelt, wij verwarmen ons in deze koude dagen aan de vele positieve reacties die jullie ons toevertrouwden in de enquête.

“Een dag op een GR  route is genieten en tot rust komen. De sobere en efficiënte markering op het traject is kenmerkend voor de trage wegen die het Vlaamse landschap inkerven. ik word hier blij van.”- Stefan

Foto's Twee GR-routes genomineerd voor Wandelroute van het Jaar

Terug naar overzicht