zat 10 Feb

Hicle Family

Hicle Family

 
Geef je krokusvakantie een vliegende start. Op 10 en 11 februari trekken fietsers, wandelaars en klimmers massaal naar Hicle Outdoor. Dit jaar voor het eerst met een programma op maat van hiking and cycling families, actieve gezinnen: Hicle Family. Waarom ook jij en je kroost moeten komen? Simpel…

Vakantieplannen

Je hebt een vaag idee over avontuurlijk reizen. Maar hoelang fiets je met kinderen op vakantie? Hoe ver kan mijn kind zelf stappen? Hoe motiveer ik mijn kind om te blijven stappen? Hoe kan ik op een veilige manier met mijn kind op avontuur in de bergen? Wat met luiers onderweg? Wat zijn toffe bestemmingen? …

Op de Hicle Family Infomarkt (stand 2.C.10) zitten actieve gezinnen te wachten op jouw bezoekje. Schuif mee aan tafel en doe beroep op hun persoonlijke ervaringen. Geen verkooppraatjes maar een gewoon gesprek van wandelaar tot wandelaar, fietser tot fietser, ouder tot ouder. Laat je hier inspireren door de persoonlijke ervaringen van gelijkgestemden. Er is speelgoed en afleiding zodat de kinderen zich kunnen bezighouden terwijl de ‘grote mensen’ babbelen.

Kindvriendelijk

Dit is een van de weinige beurzen, misschien wel de enige, waarbij het dikke fun is om uw kind(eren) mee te nemen. Bij aankomst krijg je meteen een beursplan met daarop alle Hicle Family hotspots. Geen onnodig gezeul en zoeken om die plekken te vinden waar jij iets aan hebt. Dankzij de Hicle Family tour vind zelfs het kleinste kind zijn weg doorheen de beurs. Alles draait hier om beleving voor groot én klein. Er is ook heel wat animatie voorzien. Vervelen is onmogelijk. Wie wil nu geen stoere glittertattoo? Of een schilderij maken met een fiets? En wie kleurt de mooiste bergen? Liever spelletjes spelen? Onder begeleiding kunnen kinderen zich ongeremd uitleven.

Testen troef

Een groot deel van de beursvloer wordt ingenomen door testparcours. Van kinderfietskarren tot bakfietsen, aanhangfietsen en longtail cargobikes, alles kan op het fietsparcours getest worden. En niet enkel door mama's en papa's. Op het kinderfietsparcours kunnen kinderen hun toekomstige (loop)fiets uitproberen. Het kids mountainbikeparcours is er voor behendige en avontuurlijke jongeren die, onder begeleiding, allerlei hindernissen willen overwinnen.

Klimmen en klauteren

Ook kinderen die niet graag fietsen komen best mee naar de beurs. Want wie klimt er niet graag? De allerkleinsten kunnen hun klim- en klautervaardigheden botvieren op de stand van Gezinssport Vlaanderen en de iets oudere kunnen zich bewijzen op de boulderwand of klimmuur van KBF.

Beeldende verleiding

Tussen 11u en 17u worden doorlopend vijf lezingszalen bezet door avonturiers die je met behulp van een beklijvende beeldreportage doen wegdromen van toekomstige expedities. In dit programma drie lezingen specifiek gericht op gezinnen met een drang naar avontuur. Kom luisteren en krijg dat extra duwtje in de rug om het zelf te ondernemen!

Tour d’Europe met dappere duo’s (Flex 4 | 11u)
Waarom zet een gezin alles stil om door Europa te gaan fietsen? Hoe gaat dat concreet in zijn werk? Met veel enthousiasme vertellen Annelies, Björn, Vic en Liv meer over het idee, de voorbereiding en de praktische zaken onderweg. Ooit was het een mooie droom, toen een geweldig avontuur en nu een schone herinneringen.

TrisTrans Saga: de expeditiefamilie (Sky Lounge| 12u)
Ontdek het verhaal van Tristan en Nannok, twee vrolijke avonturiers van 7 en 4 jaar oud, en hun ouders. Als gezin verkennen ze afgelegen berggebieden over heel de wereld. Te voet, te paard, op ski’s, met de fiets of zelfs in de kano. Deze familie bewijst dat je grote, avontuurlijke reizen kan maken mét je kinderen.

Zwitserland vanaf schoenmaat 34 (Flex 2 | 14u)
Van jongs af aan gaat Senne met zijn vader mee op trektocht. Eerst nog met fopspeen in de draagzak. Nadien met eigen wandelschoenen en zelf te torsen rugzak. De Heidimodder in Graubünden, de minibar van Zastia, het ijswater van Carschina en hoe het komt dat op de Oostenrijks-Zwitserse grens 0 plus 5 slechts 4 is. Anekdotisch en door de bril van een ervaren ‘wandelvader’ brengt Tom Langmans zijn persoonlijke ervaringen en handig bruikbare tips

Interactief bijleren

Op de beursvloer worden ook workshops georganiseerd. Korte interactieve sessies rond uiteenlopende thema’s. Een greep uit het aanbod: Geocachen een verslavende schattenjacht, Tips & tricks om te wandelen met kinderen, Fietsen met kinderen, Onderweg met kinderdrager. Of woon één van de infosessies over gezinsfietsen op de stand van Mobiel. Zowel voor dagdagelijkse verplaatsingen als voor fietsvakanties bestaan innovatieve oplossingen die het fietsen met kinderen gemakkelijker en comfortabeler maken. Na de uitleg kan je meteen het fietsparcours op om te testen.

Grote Routepaden trakteert

Via deze link kan je nu al een ticket aan Grote Routepaden voordeeltarief kopen. Niet 9,5€ maar slechts 6€ voor een dagje inspiratie, informatie en animatie. Oh, en kinderen tot 15 jaar mogen GRATIS binnen. 

Foto's Hicle Family

Terug naar overzicht