vri 09 Feb

Nieuwe GR- topogidsen en Fietskaart langeafstandsroutes

Nieuwe GR- topogidsen en Fietskaart langeafstandsroutes

 

Begin februari rolden heel wat nieuwe producten van de persen om het komende jaar 'op weg' te gaan langs verrassende en authentieke routes. In dit nieuwsbericht zetten we ze voor u in de kijker.

GR 5A WANDELRONDE VAN VLAANDEREN

Wie dacht dat er niet veel te wandelen viel in Vlaanderen zal aangenaam verrast worden door deze nieuwe wandelgids. Ruwweg de grenzen van het vroegere Graafschap Vlaanderen volgend nemen we je mee voor 570 km wandelplezier van topniveau. 

 De in twee richtingen wit-rood bewegwijzerde route is één van de langste rondwandelwegen in Europa. Het officiële begin en einde ligt in Brugge, maar je kan eender waar je eigen start- en aankomplaats kiezen. Door de vlotte bereikbaarheid met het openbaar vervoer  en de talrijke overnachtingsmogelijkheden onderweg is het traject gemakkelijk op te delen in etappes naar ieders voorkeur. Op of vlakbij de route liggen 15 stations, het aantal bus- en tramhaltes is niet te tellen. Afhankelijk van je daggemiddelde kan je de hele ronde over 25 à 40 stapdagen spreiden.

 Wandel je met gps? Download hier gratis de gpx track

 GR 5A is genieten in elk seizoen. Blauwe hyacinten in de Vlaamse Ardennen, sneeuw op de toppen van het West-Vlaamse Heuvelland, Wase woeste najaarswinden, herfstnevels in de valleien van de Schelde, Dender en Leie, aprilse grillen in de Moeren of zonnekloppen op het strand van Bredene. 

Koop de gids via de webshop: leden € 16,20 | niet-leden € 18

GR 564 De Loonse Route

Volg 170 km lang de wit-rode markeringen van GR 564 en wandel van Lommel naar Huydwars door de eeuwenoude geschiedenis van het Oude Land van Loon.

 GR 564 is afwisseling en contrast. Duinen en vennen, zand en water, heide en bos in de Limburgse Kempen. Natte beemden, fruitplantages en mais, grote vierkanthoeven en kleine dorpen met spitse kerktorens. In Haspengouw word je telkens verrast door weidse vergezichten. Je steekt de taalgrens over en duikt de vallei van de Mehaigne in: hoogte en laagtes, kastelen en oude dorpen.

 De route is bewegwijzerd met de gekende wit-rode GR-tekens en wordt in de topogids in twee richtingen beschreven. De totale afstand is opgedeeld in 3 deeltrajecten, goed voor 9 dagetappes. Pictogrammen op de 34 detailkaarten duiden logies, bus- en treinhaltes aan. De tekst van de routebeschrijving is aangevuld met historische en andere achtergrondinformatie.

Wandel je met gps? Download hier gratis de gpx-track. Zoek je logies langs de route? Leden van Grote Routepaden kunnen op de website de logieslijst raadplegen.

 Koop de gids via de webshop: leden € 13,50 | niet-leden € 15

LANGEAFSTANDSFIETSROUTES IN BELGIË

Wil je op fietsavontuur in België? Dan kan je niet zonder de overzichtskaart van de langeafstandsfietsroutes.

 In samenwerking met het Nationaal Geografisch Instituut en onze Waalse zusterorganisaties RAVeL en Rando Vélo brengen wij een vernieuwde en opgefriste kaart uit. 

Aan de ene zijde een topografische kaart van België en de grensregio's (schaal 1/300 000) met alle Vlaamse LF-routes en Groene Wegen, plus alle Rando Vélo's en RAVeLs in Wallonië. Goed voor meer dan 4500 km bewegwijzerde Belgische fietstrajecten
Op de kaart staat ook een beperkte selectie van logiesmogelijkheden. Leden van Grote Routepaden kunnen op de website een uitgebreider aanbod van logeermogelijkheden raadplegen.  

Op de achterzijde van de kaart vind je in vier talen informatie over de routes, de betrokken organisaties, de bewegwijzering, actuele routeinformatie en het Europese fietsnetwerk.  

Bestel in de webshop: leden € 6,30 | niet-leden € 7

Foto's Nieuwe GR- topogidsen en Fietskaart langeafstandsroutes

Terug naar overzicht