vri 26 okt

Winnaars FOTOwedstrijd 2018

Winnaars FOTOwedstrijd 2018

 

In vele wandelaars en fietsers schuilt een fotograaf, dat is weer maar eens bewezen. De zesde editie van onze FOTOwedstrijd was opnieuw een groot succes: we mochten maar liefst 364 inzendingen ontvangen van de hand van meer dan 200 fotografen. Opvallend dit jaar was de kwaliteit van de foto's. Deze was over de ganse lijn opmerkelijk hoger. Of het nu is om indrukken en landschappen vast te houden, om fauna en flora te spotten of om later herinneringen te kunnen ophalen aan de geleverde inspanningen, wij actievelingen houden van foto’s!

Het thema van de FOTOwedstrijd was 'Al wandelend en fietsend onderweg'.

Winnen kon je door het publiek te overtuigen. Alle deelnemende foto's werden online weergegeven en eenieder kon op zijn of haar favorieten stemmen. Na het afsluiten van de fotowedstrijd werden de 5 foto's met de tot dan toe meeste stemmen nog een week extra in de kijker gezet zodat het publiek een absolute favoriet naar de top kon stemmen. En er is gestemd! Met een indrukwekkende score van 3017 stemmen werd Martine G. met haar foto van een wandelaar langs de Stekense Vaart tot DE publieksfavoriet gedoopt. 

PUBLIEKSFAVORIET

Martine G.

Martine Goossens mag nu met een gezelschap van 11 vrienden naar vakantiewoning Ten Tweelinden voor een weekendverblijf temidden het landelijk schoon van Goetshoven in Vlaams Brabant.

 

Kon je het publiek niet overtuigen, dan misschien wel onze deskundige vakjury. Hun kritische ogen detecteerden fotografisch indrukwekkende beelden alsook beelden die gevoel uitstralen en de kijker weten te raken. Gezien het niveau van de inzendingen geen eenvoudige taak. Maar het resultaat mag gezien zijn. Geniet ervan. 

1e PRIJS

Wandelen tussen de ryolietbergen in Landmannalaugar, IJsland, magisch.

1 Geert C.

"Zowel qua compositie als qua kleur/licht is dit een prachtig beeld. Bijna een schilderij .Het lijnenspel, de rustruimte onderaan en dan het kleine groepje wandelaars onderaan die het beeld afmaken."

 Proficiat aan Geert Casier voor dit sterke beeld. Jij wint een Thule Chasm Duffeltas van 40L.

2e PRIJS

Ook de adem van het land kan je, net als de onze, waarnemen op koude winterdagen. Oostkantons Belgie.

2 Marec Z.

"Heel sfeervol landschap op een knappe manier vastgelegd. Mooi gewerkt met verschillende 'laagjes' in de foto."

Wandelen in Limburg.

2 Marec Z.

 "In een somber weertje en door een kil winterlandschap trekt een groepje wandelaars er op uit. Je voelt de ochtendkou maar ook de wandelpassie om toch op weg te gaan. Het laag perspectief versterkt het beeld. Het diffuse licht aan de hemel geeft enerzijds hoop op mooier weer en warmte, maar doet anderzijds de bevroren ondergrond extra uitkomen. Een foto naar mijn hart omdat ze de gedrevenheid van wandelaars fraai in beeld brengt."

Marec Zeghers wist met twee beelden de jury te overtuigen. Het wedstrijdreglement laat echter niet toe dat één persoon twee prijzen wint. Daarom voor Marec een verdiende tweede plaats. Hij krijgt dankzij deze fraaie beelden een Homestead Roadsoda rugzak van The North Face.

3e PRIJS

Net voorbij het 'Chateau de Blier' trekt de modder en de steile helling aan onze schoenen.

3 Alain M.

"Door het zwart-wit gaat alle aandacht naar de beleving. Het kind met zijn laarsjes in de modder! Heel intieme foto van een herkenbaar moment. De foto toont de kinderlijke verwondering van een wandelwereld, die niet verder gaat dan zijn voeten. Het landschap doet er niet toe, het wandelplezier is begrensd tot het einde van de plas. Het wit-zwart reduceert de foto tot de essentie! Puur en eerlijk."

Alain Monnens wint met deze foto een Case Logic Bryker camera rugzak.

4e PRIJS

Skitrekking in Lapland, op weg naar Vistas

4 Denise N.

"Een magisch, dromerig beeld. Mooie compositie, mooie zwart-witomzetting. De lijnen nemen je mee in het beeld en de driehoekige vorm(en) versterken dit."

Denise Nieuwejaers kan dankzij dit beeld een jaar lang genieten van het tijdschrift Op Weg.

5e PRIJS

Zonsopgang of zonsondergang ???

5 Jackie J.

"Uiterst simpel opgebouwde foto met 1 hoofdlijn en 2 figuren. De horizontale lijn heeft wat frivoliteit door de zachte horizoncurve. De zon die aan de voeten staat is een origineel idee. Je voelt de intimiteit van dit kortstondig moment en de kilte van de nacht die snel zal komen. Een meesterlijk geblikt avondmoment."

Jackie Jespers kan zich binnenkort laten inspireren door het boek Fotogeniek Vlaanderen van de hand van fotograaf Koen De Langhe.

Foto's Winnaars FOTOwedstrijd 2018

Terug naar overzicht