vri 11 Jan

shortlist Wandelroute van het jaar

shortlist Wandelroute van het jaar

Vijf kandidaten blijven nog in de running voor de trofee van de Wandelroute van het Jaar 2019. Op zaterdag 2 februari, op de Fiets en Wandelbeurs in Gent, reikt de jury de bijbehorende trofee uit aan de winnaar.

Voor het eerst komen naast routes in Nederland en België ook routes in het Groothertogdom Luxemburg in aanmerking. Daarmee is de trofee uitgegroeid tot een onderscheiding voor de beste (nieuwe) wandelroute van de Benelux.

Na een grondige verkenning van de kandidaturen en het in de praktijk testen van routes, kwam de jury eerst tot een longlist van 10 kandidaten. Inmiddels is die selectie nog verder verkleind tot een shortlist met 5 gegadigden. In alfabetische volgorde zijn dat: Brabantse Kouter, Noardlike Fryske Wâldenpad, Romeinse Limespad, Tour du Brabant Wallon en Walcherse Wandelingen.

Waar onze GR 5A 'Wandelronde van Vlaanderen' nog behoorde tot de longlist, behoort de GR jammer genoeg niet meer tot de shortlist. We wensen de overblijvende routes alle succes in hun strijd om de eretitel.

Foto's shortlist Wandelroute van het jaar

Terug naar overzicht