don 14 Feb

Ruim 15.000 bezoekers op de Fiets en Wandelbeurs

Ruim 15.000 bezoekers op de Fiets en Wandelbeurs

Na 8 edities Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen kennen we ondertussen de klappen van de zweep.
De maanden van voorbereiding: het zoeken naar vrijwilligers, het uitbrengen van nieuwe gidsen, het organiseren van een wedstrijd, de aankleding van de stand, het verzamelen van alle materiaal,...
De vooravond: het opbouwen van de stand met posters die omhoog moeten blijven, tafels die netjes op één rechte lijn moeten staan, het uitstallen van onze gidsen,... 

Maar het weekend zelf, hoe de beurs effectief zal verlopen, dat blijft toch altijd spannend... Zal alles gesmeerd lopen? Zullen we weer evenveel bezoekers hebben... Zit er nog geen sleet op de formule?
We hadden op onze beide oren kunnen slapen: het enthousiasme blijft groot!
Het enthousiasme voor de beurs en zeker voor de GR-stand is overweldigend! 
Het enthousiasme bij de bezoekers en zeker bij onze vrijwilligers is harverwarmend!

"Jullie bezorgden ons rond 12u een broodje. Pas om 13u30 heb ik mijn eerste hap kunnen nemen" vertelde vrijwilliger Pieter. "Ik vond het een heel aangenaam weekend met veel interessante mensen en babbels. Ik had ook fijne buren, we konden elkaar goed aanvullen dikwijls." liet Bart weten, die dit jaar voor het eerst als informant meewerkte.
"Alle sprekers hebben zeer veel werk gemaakt van hun presentatie en waren allemaal enthousiast om de luisteraars naar de door hun behandelde streek te lokken. Zeer mooie beelden op een afwissende manier gebracht." mailden Rik & Lou, die toezicht hield in de lezingzalen.

Op de beurs stelden we drie nieuwe eigen publicaties voor: Fietsen langs de Grensroute, de Streek-GR Waas- en Reynaert en de GR 131 Brugse Ommeland – Ieperboog. Deze werden bijzonder gesmaakt door het publiek en passeerden vlotjes over de toonbank. Ruim honderd bezoekers (112 om precies te zijn) sloten zich aan bij de GR-familie en registreerden hun lidmaatschap. "We blijven een opvallende rode vlek tussen al de 'grote kanonnen" besluit een standmedewerker niet zonder trots.

Geniet nog even na met onderstaande fotoreportage. En voor wie er dit jaar niet bij kon zijn en of  volgend jaar opnieuw graag van de partij is: In 2020 gaat de beurs door op 15 en 16 februari, opnieuw in Flanders Expo.

Foto's Ruim 15.000 bezoekers op de Fiets en Wandelbeurs

Terug naar overzicht