vri 25 Aug

Vernieuwde GR 512 Brabantse Heuvelroute

Vernieuwde GR 512 Brabantse Heuvelroute

Met de start van het nieuwe schooljaar pakt Grote Routepaden uit met een nieuwe wandelgids van GR 512 . De route kreeg een grondige update én een nieuwe naam: Brabantse Heuvelroute.

GR 512 vertrekt in Diest gekend om zijn pittoreske hoekjes en historische gebouwen. Vandaar trek je door het Hagelandse heuvellandschap, Brabantse bossen en valleien, het Pajottenland en de Dendervallei. De Houwaartse berg vol wijnranken, de kastelen van Horst, Beersel en Gaasbeek en traditionele vierkantshoeven kruisen je weg. Je loopt tussen majestueuze bomen in het Walenbos, Meerdaalwoud, Zoniënwoud, Neigembos en Raspaillebos. Beschermde natuurgebieden in de valleien van de Dijle, de IJSe en de Zenne trekken ongetwijfeld je aandacht. Via Gaasbeek en Onze-Lieve-Vrouw Lombeek, enkele van Vlaanderens’ mooiste dorpjes, bereik je de Muur van Geraardsbergen.

De GR 512, dat is genieten in elk seizoen. In de lente en prille zomer voel je de frisse tinteling van de bloesems en bloemen in het Hageland en Pajottenland. De Vlammende geel-bruin-oranje bladerdaken van de Brabantse bossen houden je warm tijdens de herfst. En de mistige, mysterieuze sferen van wonderlijke natuurgebieden in de valleien van de Dijle, Zenne en Dender begeesteren je in de winter. 

De totale afstand van 173 km is opgedeeld in 4 deeltrajecten die op hun beurt in dagetappes van ongeveer 20 km zijn ingedeeld. Stap je het hele traject, dan ben je zo'n 9 dagen onderweg. Pictogrammen op de 36 detailkaarten duiden logies, bus- en treinhaltes aan. De tekst van de routebeschrijving is aangevuld met achtergrondinformatie over bezienswaardigheden, natuur en landschap.
 
De route wordt door vrijwilligers in beide richtingen bewegwijzerd met wit-rode strepen volgens het beproefde systeem van de GR's. De  gpx-track  kun je gratis downloaden op de routepagina op deze site.

Je kunt de wandelgids bestellen  op www.groteroutepaden.be  voor € 15. GR-leden krijgen 10% korting en betalen slechts € 13,50.
De vorige wandelgids dateerde uit 1998 en was reeds 5 jaar uitgeput. Klik hier voor een overzicht van de vernieuwingen.

De route wordt zondag 3 september feestelijk ingehuldigd  in Diest! Klik hier voor meer informatie. 

Foto's Vernieuwde GR 512 Brabantse Heuvelroute

Terug naar overzicht