woe 25 Jul

Nieuwe Vossenstreken

Nieuwe Vossenstreken

De Streek-GR Reynaertland neemt je al  twee decennia lang mee door het Waasland, op zoek naar oude en moderne sporen van Reynaert de Vos.

De route werd de voorbije periode grondig opgefrist met als voornaamste doelstellingen een maximale belevingswaarde voor de wandelaar, het aandoen van de interessantste toeristische bezienswaardigheden van de streek en een optimale afstemming op het openbaar vervoer.

Er komt een  volledig nieuw traject tussen Sint-Niklaas en Rupelmonde, via Nieuwkerken, Beveren, Melsele en Kruibeke. Er is ook een uitbreiding voorzien van het traject tussen Lokeren en Temse.

Op enkele andere plaatsen wordt het bestaande traject aangepast.  Dit samen zorgt ervoor dat het aantal wandelkilometers flink is opgeschroefd, tot maar liefst 170 km. Je krijgt ook heel wat meer onverharde paden onder je voeten. 

Omwille van deze vernieuwingen wordt ook de naam van onze Streek-GR aangepast naar Streek-GR Waas- en Reynaertland. Het  beginpunt ligt nu in het Waasland, namelijk Lokeren.  Eindpunt van de Streek-GR is Hulst. Onze geel-rode markeringen zijn echter in beide richtingen aangebracht, zodat je zelf je begin- en eindpunt kunt bepalen.

De vrijwilligers zijn momenteel druk in de weer met het aanbrengen van nieuwe bewegwijzeringstekens, de routebeschrijvingen, het aanmaken van topografische kaarten,… Een nieuwe topogids zal begin 2019 verschijnen. Dan zal ook de gpx track van het vernieuwde traject vrijgegeven worden. 

Met de Streek-GR Waas- en Reynaertland krijgt de gemeente Beveren voor het eerst een Streek-GR op zijn grondgebied. Iets om trots op te zijn, zo dachten ze daar.  En om dat in de schijnwerpers te zetten, wordt een wandelboom geplaatst. Op zondag 2 september wordt om 11u een feestelijk strik rond de wandelboom geknoopt en nodigen we jullie allen uit om aanwezig te zijn!
Hou onze activiteitenkalender op deze website, nieuwsbrief en facebook in de gaten voor meer informatie!

Foto's Nieuwe Vossenstreken

Terug naar overzicht