Deze website gebruikt cookies.

Onderhoudswerken in en rond de Hobokense Polder

9 mei 2021

Er staan grote onderhouds- en beveiligingswerken gepland in de Hobokense Polder. Vanaf maandag 17 mei zal de voetgangersbrug over de spoorweg afgesloten worden. De bruggetjes over de Leigracht in het Polderbos worden gesaneerd en zullen gelijktijdig met de spoorwegbrug afgesloten zijn. Hopelijk is alles terug open op vrijdag 9 juli (begin bouwverlof).

Dit heeft zijn consequenties voor de treinstapper Berchem-Hoboken (uit de gids Treinstapper 2) en de E2-verbinding tussen Kruibeke en Deurne.

Ter plaatse is een omleiding aangegeven (zie plannetje bij de downloads hieronder) langs de overweg aan het station Hoboken Polder. Gezien de Krugerbrug ook opgebroken zal zijn, is een omleiding langs daar niet mogelijk.

Nieuw item

OMLEIDING

Treinstapper 2 pagina 140+141 punt 8

E2 | Verbinding GR 5A - GR 565 pagina 12+13 punt 2

Komende vanuit Antwerpen (Berchem):

Op het einde van de Voorzorgstraat kan je nu niet over de voetgangersbrug. Sla daarom linksaf en volg het fietspad Jef Van Linden. Na 500 m kan je rechts over een bruggetje en links naar de parking aan het voormalige stationsgebouw van treinhalte Hoboken Polder. De spoorwegovergang en Schroeilaan oversteken en rechtdoor de Scheldelei in. Na 450 m aan de houten slagboom van het Polderbos rechtsaf de brede wandelweg volgen. Circa 200 m verder vind je de GR route terug.

Komende vanaf de Scheldedijk:

Voorbij het vlonderpad en de kiezelweg tussen twee vijvers ga je rechtaf en verlaat je de GR. Na 200 m aan een houten slagboom uitgang Polderbos linksaf de Scheldelei nemen en 450 m verder de Schroeilaan en spoorweg oversteken. Voorbij het voormalige stationsgebouw van Hoboken - treinhalte Hoboken Polder onmiddellijk links over de parking. Een houten bruggetje brengt je op het fietspad Jef Van Linden dat je 500 m volgt. Juist voor de afgesloten voetgangersbrug rechtsaf de Voorzorgstraat in. Hier zit je terug op het tracé van de GR.

Downloads